AcasăDIVERSEUn miliardar rus cumpără statuile vandalizate în SUA

Un miliardar rus cumpără statuile vandalizate în SUA

Omul de afaceri Andrei Filatov, proprietarul Fundației Art Russe, care colectează și păstrează opere de artă din epoca sovietică, a declarat că este dispus să achiziționeze statui ale lui Theodore Roosevelt și ale colonistului Alexander Baranov, aflate la New York și în Alaska, deoarece aceștia și-au lăsat o „amprentă pozitivă” asupra Rusiei.

Cele două statui se numără printre sutele de monumente americane batjocorite de protestatarii „Black Lives Matter”, care au cerut și mutarea lor. „Atât cel de-al 26-lea președinte al Statelor Unite, Theodore Roosevelt, cât și guvernatorul așezărilor ruse din America de Nord, Alexander Baranov, au fost oameni de stat care și-au lăsat amprenta pozitivă în istoria Rusiei.

Prin urmare, vedem nevoia de a le păstra amintirea pentru generațiile viitoare”, a spus un purtător de cuvânt al Fundației Art Russe. Filatov, născut în Ucraina, controlează companii din industria portuară și a transporturilor, este proprietarul operatorului feroviar privat Globaltrans și, potrivit Forbes, averea sa se ridică la 1,1 miliarde de dolari.

author avatar
Andrei Coman
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger