AcasăDIVERSEUn Harley-Davidson de aproape un milion de dolari, cea mai scumpă...

Un Harley-Davidson de aproape un milion de dolari, cea mai scumpă motocicletă vândută la licitație

Un model Harley-Davidson extrem de rar, construit în 1908, a devenit cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată la licitație: 935.000 de dolari.

Motocicleta, produsă în 1908 și numită Strap Tank, a fost achiziționată la licitația Mecum din Las Vegas, potrivit Milwaukee Journal Sentinel. Se crede că există doar 12 modele de acest tip în lume, foarte căutate de colecționari.

Valoarea Strap Tank este dată de piesele originale, ceea ce o face și mai rară, a declarat Greg Arnold, managerul diviziei de motociclete de la Mecum Auctions.

Probabil unul dintre cele mai importante modele pentru succesul inițial al Harley, motocicleta este considerată cel mai vechi model pe care colecționarii pot pune mâna – cele anterioare fiind distruse sau în reconstrucție.

Strap Tank a primit această poreclă datorită modului în care rezervorul de combustibil și de ulei al motocicletei este atașat de bara transversală a cadrului prin intermediul unor suporturi de  nichel.

Arnold a precizat că astfel de motociclete sunt rareori scoase la licitație, iar găsirea unui „adevărat” 1908 Strap Tank poate fi o provocare.

„Harley Strap Tank din 1908 este cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată la licitație”, potrivit vintagent.com, un site care urmărește cele mai scumpe motociclete de epocă vândute vreodată.

Strap Tank Harleys au reputația de a se vinde la prețuri ridicate. În 2015, un model din 1907 a fost vândut pentru 715.000 de dolari după taxe – suficient pentru a deveni a cincea cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată la licitație.

Acel Strap Tank nu a fost niciodată restaurat, motiv pentru care nu a ajuns la un preț la fel de mare ca cel al modelului din 1908.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger