AcasăDIVERSEUn diamant negru neprețuit, expus în Dubai la buticul Korloff

Un diamant negru neprețuit, expus în Dubai la buticul Korloff

Renumitul brand de bijuterii de lux Korloff a readus în Emiratele Arabe Unite celebrul său diamant negru de 88 de carate, unul dintre cele mai mari din lume și considerat neprețuit, pentru a marca redeschiderea buticului său emblematic din Dubai Mall.

Expus până duminică, diamantul negru, care rămâne în mare parte ascuns într-o locație secretă din Paris, este scos la iveală doar la ocazii speciale.

Descoperit inițial în Brazilia în anii 1800, acest diamant a aparținut inițial familiei Korloff-Sapojnikoff, membră a nobilimii ruse.

După răsturnarea regimului țarist din Rusia, familia Korloff-Sapojnikoff a fugit în Europa de Vest, iar diamantul a fost achiziționat de comercianții Krochmal & Lieber, care l-au vândut apoi brokerului francez de pietre prețioase Daniel Paillasseur.

În 1978, Paillasseur a înființat o firmă de bijuterii și de comerț cu diamante pe care a numit-o Maison Korloffd, potrivit The National. Mai târziu, diamantul va fi tăiat la o piatră de 88 de carate pentru a-i spori aspectul „profund întunecat”.

Este un „diamant negru carbonado”, considerat excepțional de vechi. Experții datează astfel de pietre prețioase ca având o vechime cuprinsă între 2,6 și 3,8 miliarde de ani și se crede că s-au format ca urmare a impactului unui meteorit cu Pământul.

Conțin hidrogen metalic interstelar care nu se găsește pe planeta noastră, ceea ce îi face pe oamenii de știință să creadă că au origini extraterestre.

Diamantul Korloff de 88 de carate este, de asemenea, considerat norocos, conform poziției numărului opt în numerologia chineză. În limba mandarină, pronunția numărului opt este similară cu verbul „a prospera” și, astfel, este asociat cu norocul, fericirea, sănătatea și succesul.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
520 afisari

4 COMENTARII

    • Vaaaiii….au folosit cuvântul interzis ” negru”…
      Trebuia ” un diamant de alta culoare”

  1. „Conțin hidrogen metalic interstelar care nu se găsește pe planeta noastră, ceea ce îi face pe oamenii de știință să creadă că au origini extraterestre.”
    Eu am unul exact la fel ca si culoare si greutate, numai ca al meu este compus din cristale de leustean si atomi de manatarci.

    • Si Pamantul face parte din Galaxie, deci e de origine ….stelara, cosmica.
      Sa si-l bage undeva poate ajung im Cosmos.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger