AcasăDIVERSEUn cadou făcut Chinei: Mercedes taie prețurile mașinilor electrice cu până la...

Un cadou făcut Chinei: Mercedes taie prețurile mașinilor electrice cu până la 33.000 de dolari!

Mercedes-Benz Group AG a redus prețurile la două modele de mașini electrice în China cu până la 33.000 de dolari, în condițiile în care concurența acerbă de pe cea mai mare piață de vehicule din lume are un impact asupra vânzărilor.

Producătorul german a anunțat într-un comunicat pe site-ul său, marți seara, că reduce prețurile la anumite modele din gama sa EQ, începând de miercuri, și că va oferi subvenții clienților care au cumpărat recent aceste mașini, potrivit Bloomberg.

Reducerile par să fi fost imediate, EQE având un preț de 478.000 de yuani (67.675 de dolari) pe site-ul Mercedes din China miercuri dimineață, față de 528.000 de yuani.

Modelul EQS, ediție de lux, a fost cotat miercuri la 956.000 de yuani, față de 1,19 milioane de yuani marți, echivalentul unei reduceri de aproximativ 33.000 de dolari.

Mercedes face aceste reduceri deoarece vânzările au fost dezamăgitoare în China, potrivit unor persoane familiare cu planurile companiei, care au cerut să nu fie identificate deoarece informațiile sunt private.

Unii dealeri au încercat deja să deruleze promoţii în încercarea de a stimula vânzările, în condiţiile în care livrările de automobile electrice EQS au scăzut până la 100 de unităţi pe lună, susţin sursele.

Conform datelor furnizate de China Automotive Technology and Research Center, Mercedes a vândut aproximativ 8.800 de vehicule electrice (inclusiv modele mai ieftine precum EQA, EQB şi EQC) pe piaţa din China în perioada ianuarie-iulie 2022. Comparativ, producătorul chinez BYD a vândut 220.000 de vehicule electrice numai în luna octombrie.

Mercedes nu este singurul producător auto străin care răspunde presiunilor pieței chineze. Luna trecută, compania americană Tesla a redus prețurile pentru toată gama de mașini vândute în China.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
979 afisari

1 COMENTARIU

  1. si iese „lastun”
    ala fabricat din „tacamuri” de „dacia”.
    (cine a inceput cu surogatu-neamtzu nostru!)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger