AcasăDIVERSEUn Bugatti este o mașină rară. Chiron Profilée va fi rarisim

Un Bugatti este o mașină rară. Chiron Profilée va fi rarisim

Un exemplar unic, acest supercar este așteptat să entuziasmeze colecționarii și conturile lor bancare la o licitație programată să aibă loc la Paris pe 1 februarie 2023.

Cel mai select dintre producătorii auto a dat tonul odată cu nașterea lui Chiron, moștenitorul nu mai puțin fantasticului Veyron, care a marcat revenirea constructorului alsacian în vârful Olimpului auto.

Cea mai scumpă mașină, cea mai rapidă, cea mai puternică și așa mai departe… dacă unii îndrăznesc să conteste superlativele Bugatti, niciun alt producător nu poate pretinde o moștenire atât de excepțională și legitimitatea care vine odată cu ea.

Dar nu este un secret că la Molsheim se pregătește înlocuirea lui Chiron și, de asemenea, a motorului său W16  cu patru turbine. Astfel, după caroseriile speciale, inclusiv recentul Mistral cu 99 de exemplare vândute în doar o lună și jumătate (la 5 milioane de euro fiecare), Bugatti a decis să lanseze un model separat, Chiron Profilée, bazat pe cea mai radicală versiune a exclusivului Pur Sport.

Caroseria Profilée este, de asemenea, unică prin culorile sale. Albastrul „Atlantic Silver” este combinat cu un superb carbon „Royal Blue”. Un bun gust care se regăsește și la bord, cu frumoasele împletituri din piele de pe portiere.

Colecționarii de Bugatti sunt, evident, interesați și pot cheltui o mulțime de bani după bunul plac. Profilée va fi scos la licitație de Sothebys la Carrousel du Louvres, alături de alte minuni ale industriei auto.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
670 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger