AcasăDIVERSEUltra-lux și petrodolari: Bugatti, triplă exclusivitate și „valuri de lumină”

Ultra-lux și petrodolari: Bugatti, triplă exclusivitate și „valuri de lumină”

Bugatti a dezvăluit un trio de modele Chiron personalizate și deosebit de luxoase, toate destinate pasionaților de supermașini din Emiratele Arabe Unite.

Ca parte a programului Sur Mesure, un termen general care acoperă toate eforturile de personalizare ale producătorului pentru clienți, cele trei modele au fost concepuți drept „opere de artă auto unice”.

Fiecare dintre ele a fost pictată manual, iar două sunt prevăzute cu ceea ce Bugatti numește efectul Vagues de Lumiere. Acest lucru înseamnă valuri de lumină care se reflectă în „mod natural pe curbele ample ale mașinii”.

Gama este formată din două Super Sport și un Pur Sport. În ciuda modificărilor, fiecare bolid de lux este  în continuare propulsat de un motor de opt litri și 16 cilindri, care poate atinge 100 de kilometri pe oră în 2,3 secunde.

Primul dintre Super Sport are un exterior albastru strident, învăluit de o nuanță portocalie la fel de vibrantă. Printre detaliile mai fine se numără jantele din magneziu și inscripționarea compartimentului motor, cu numărul 38.

Pur Sport vine într-un albastru mai închis, dar de data aceasta este suprapus în stilul Vagues de Lumiere. O plăcuță de pe aripa din spate poartă steagul francez, iar pe grilă este pictat numărul 9.

Cel de-al doilea Super Sport are un interior care pune în evidență „un albastru și mai intens”, cu scaune asortate în două tonuri și piele cusută manual pe panourile ușilor.

„Cu gamă de culori precum albastru, alb și negru până la o combinație complexă de portocaliu și turcoaz, fiecare mașină este o reprezentare a stilului, gustului și personalității individuale și inspiră bucurie și încredere dincolo de simpla valoare monetară”, a declarat Sultan Al Habtoor, președintele Al Habtoor Motors, citat de The National.

Producătorii de automobile de lux au o perioadă fastă: nu au cunoscut criza în 2021, iar  în acest an Ferrari, Lamborghini, Bentley sau Rolls-Royce vor înregistra vânzări record.

De asemenea, 2021 a fost cel mai bun an din istoria Bugatti, cu  150 de automobile comandate, fiecare pentru un preţ de aproximativ trei milioane de euro.

Nu au fost anunțate prețurile celor trei modele Chiron destinate clienților din Emiratelor Arabe Unite, dar fiecare mașină de serie costă peste 13 milioane de dihrami.

Până în 2026, Bugatti va lansa succesorul lui Chiron. Marca va renunța la uriașul motor W16 și ar putea beneficia de experiența englezilor de la  Cosworth, cu un V8 hibrid împins la 2000 CP.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger