AcasăDIVERSETurnul Londrei își concediază o parte din gardieni

Turnul Londrei își concediază o parte din gardieni

Administratorii Turnului Londrei au în vedere reducerea numărului de angajaţi, din cauza crizei financiare provocate de coronavirus.

O pandemie care a forţat închiderea celor şase situri administrate de Historic Royal Palaces (HRP) şi a dat o lovitură „devastatoare” bugetului său, potrivit BBC.  Este prima dată când gardienii se confruntă cu o astfel de situaţie de la înfiinţarea unităţi de regele Henry VII, în 1485 , a precizat HRP. Organizația a aplicat o schema de șomaj voluntar, după care vor urma disponibilizări obligatorii. HRP este o organizaţie auto-finanţată, iar 80% din venituri sunt asigurate de vizitatori.

Turnul a atras în 2018 aproximativ 3 milioane de vizitatori, fiind cea mai populară atracţie cu plată din Marea Britanie. „Am luat toate măsurile posibile pentru a ne asigura poziţia financiară, dar trebuie să facem mai mult pentru a supravieţui pe termen lung. Nu avem altă variantă decât să reducem statele de plată”, a declarat John Barnes, director al HRP. Închiderea temporară a celor şase situri, între care Hampton Court Palace şi Kensington Palace, a creat un deficit de 98 de milioane de lire sterline anul acesta.

author avatar
Andrei Coman
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger