AcasăDIVERSETurismul italian, în genunchi

Turismul italian, în genunchi

Impactul pandemiei de coronavirus asupra acestui sector vital din Peninsulă ar putea ajunge în acest an la 100 de miliarde de euro, arată estimările grupurilor Confiturismo și Assoturismo.

Italia este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, iar turismul este responsabil pentru aproximativ 13% din Produsul Intern Brut. „La finalul lunii martie lansam ipoteza că sectorul turismului va pierde în acest an 100 de miliarde de euro, iar la acel moment părea o viziune excesiv de dramatică. Dar, cu fiecare zi ne apropiem din ce în ce mai mult ca această cifră să devină realitate”, a declarat Luca Patane, preşedintele Confiturismo.

Consiliul mondial al turismului estima recent că industria italiană a turismului ar putea înregistra în acest an pierderi de 36,7 miliarde de euro. Fără un ajutor guvernamental, acest sector ar putea suferi “pagube irecuperabile”, în contexul în care, în această vară, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 66%. Comisia Europeană a estimat că Italia, a treia economie a zonei euro, va înregistra anul acesta o scădere de 11,2% – cel mai sever declin în rândul celor 27 de țări membre UE.

De asemenea, și industria turismului din Spania se află într-o situație critică: țara a pierdut în șase luni 40 de milioane de turiști și 50 de miliarde de euro. În intervalul ianuarie-iulie, abia dacă au venit 13 milioane de turiști, față de 58 de milioane în 2019. Dacă această tendință va continua, numărul total al sosirilor se va situa la 15-16 milioane, cu peste 40 de milioane mai puţini turişti decât anul trecut. Guvernul de la Madrid  va aloca 2,5 miliarde de euro pentru sprijinirea turismului care contribuie cu 12% la PIB. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
213 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai daca ITALIA , SPANIA , FRANTA au introdus restrictii pt. SUA,tarile nordice, Romania,etc.in general tarile care generau turiști pt.ele, acum se mira ca au pierderi in turism? Deci ei introduc restrictii ,baga carantina pt. multe tari,apoi se pling ca n-au turisti? Cine e nebun sa merga in vacanță,in orice tara,ia ăia sa-l bage 2 sapt.la coteț? Numai un nebun poate! Cum sa-ti bați joc de concediul tau? și de banii tăi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger