AcasăDIVERSETristețe în Anglia: pub-urile se închid la ora 22.00

Tristețe în Anglia: pub-urile se închid la ora 22.00

Renumiți drept mari petrecăreți, britanicii sunt puși în fața unor noi restricții pe măsură ce premierul Boris Johnson a ridicat nivelul de alertă ce măsoară evoluția epidemiei noului coronavirus.

“Pub-urile, barurile şi restaurantele vor trebui să închidă la ora 22:00 începând de joi” în Anglia, a anunţat Downing Street. Numărul persoanelor care frecventează aceste unităţi ar urma de asemenea să fie redus deoarece „doar servirea la masă” va fi permisă, potrivit AFP. Restricţiile survin după ce şefii serviciilor medicale din cele patru provincii britanice au ridicat luni nivelul de alertă legat de virus la patru, de la trei cât era din luna iunie, ceea ce corespunde unui nivel de transmitere „ridicat sau în creştere exponenţială”.

Marea Britanie, cu aproape 42.000 de decese provocate de Covid-19, este martora „dublării la fiecare şapte zile” a numărului de contaminări, a avertizat consilierul ştiinţific al guvernului Patrick Vallance. El a estimat că dacă epidemia urmează această curbă, „vom ajunge la 50.000 de cazuri zilnic la jumătatea lunii octombrie”, faţă de aproximativ 6.000 în prezent conform estimărilor şi aceasta ar putea duce la „200 de decese pe zi sau mai mult la jumătatea lunii noiembrie”. Noile măsuri anunţate de Boris Johnson vor fi valabile doar pentru Anglia, fiecare provincie britanică adoptând propriile decizii cu privire la gestionarea crizei covid.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger