AcasăDIVERSETrend post-Covid: superbogații cer tot mai multe superiahturi

Trend post-Covid: superbogații cer tot mai multe superiahturi

Imaginile cu fondatorul Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma, relaxându-se pe puntea noului său iaht în largul insulei spaniole Mallorca arată o tendință globală după pandemia de coronavirus: întoarcerea ambarcațiunilor de lux.

„2021 este un an semnificativ mai bun decât oricare dintre ultimii 12 ani”, a spus dealerul Fraser Yachts. O industrie de mai multe miliarde de dolari își revine după paralizia de la începutul crizei sanitare.

Vânzările de nave de lux de peste 30 de metri, care pot avea un preț de până la 600 de milioane de dolari pentru un model nou, au crescut cu peste 8% în primele nouă luni ale acestui an(200 de superiahturi noi) an față de aceeași perioadă din 2019(165), potrivit statisticilor Superyacht Group.

Carnetul de comenzi al constructorului italian de iahturi Ferretti a depășit 900 de milioane de euro între ianuarie și septembrie, cu mult peste cele 691 de milioane de euro înregistrate în 2019.

Compatriotul său Azimut Benetti și-a văzut vânzările triplându-se față de 2020, ajungând la 1,2 miliarde de euro în august, susținute de cererea clienților din Statele Unite și Asia.

Industria iahturilor este unul dintre puținii câștigători ai perioadei post-blocare. Prin comparație, doar jumătate dintre marile nave de croazieră și-au reluat călătoriile din septembrie,  a declarat Cruise Lines International Association.

„Piața iahturilor de lux este în plină expansiune”, spune Sam Tucker, șef de cercetare la compania de informații comerciale VesselsValue. „A existat un număr record de tranzacții finalizate, iar această tendință continuă și în prezent”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
293 afisari

2 COMENTARII

  1. Super-boagtii nu inteleg ca in curand sub super-iahturile lor o sa fie plasate la toti niste super-bombite, de o sa invete sa sara in aer, si prin aer ca niste zei, adica cimpanzei ce sunt de fapt !! Jos cu oligarhia nazista globalista !! Moarte tuturor elitelor globaliste, toti vor fi vanati cand incepe marele razboi din Apocalipsa, unul nu va scapa intreg !! Pregatiti-va, venim !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger