AcasăDIVERSETranziția la electricitate nu iartă pe nimeni. VW își ia adio de...

Tranziția la electricitate nu iartă pe nimeni. VW își ia adio de la un model emblematic

Fabrica Volkswagen din Navarra, Spania, va înceta să mai producă modelul Polo în 2024. Inspirat în mare măsură de conceptul ID.2all prezentat la Munchen, înlocuitorul său va fi, firește, electric, dar nu va sosi decât un an mai târziu.

Cu siguranță nu s-a crezut că o mașină atât de populară în Europa  ar putea fi brusc amenințată cu dispariția. Și totuși! Există multe motive pentru căderea sa în prezent. A fost lovită din plin de concurența de familie: T-Cross și Taigo, care sunt de asemenea produse la Navarra. În 2022, cifrele de vânzări ale acestora s-au apropiat periculos de mult de cele ale Polo.

În al doilea rând, norma de emisii Euro 7, programată pentru iulie 2025, ar putea pune în pericol și rentabilitatea mașinii, de pe urma căreia Volkswagen obține un profit mult mai mic decât în cazul lui T-Cross și Taigo.

Proiectarea de la zero a unui automobil nou care va fi vândut doar timp de un an și jumătate nu poate fi decât contraproductivă. În plus, Volkswagen a investit peste un miliard de euro în modernizarea fabricii din Navarra pentru a putea găzdui viitoarele modele electrice.

Așa că s-a ajuns la concluzia că toate aceste semne premonitorii erau tocmai soarta tristă a Polo. Dar, pe termen lung, este foarte posibil ca și T-Cross și Taigo să fie înlocuite, întrucât grupul german plănuiește o ofensivă electrică de anvergură.

Skoda va avea propriul său SUV electric de mici dimensiuni, iar Cupra plănuiește o versiune SUV a conceptului Urban Rebel. Așadar, jocul a reînceput, iar Volkswagen va urma inevitabil.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.150 afisari

3 COMENTARII

  1. nu va fi niciun automobil electric „regele soselelor”
    e doar o prabushire controlata a industriei auto ne-chineze,
    oricum china fabrica 25-35 de milioane de porcarii clasice pe 4 roti ANUAL.

  2. electricele ? o gogoasa care se tot umfla….mai are cam un an si expolodeaza….productia de energie electrica nu va face fata consumului chiar daca mai fac 1000 de super centrale…..

  3. BINE MASINI ELECTRICE DAR CU BATERIILE MASINILOR CIND SE V A FACE VREMEA DE CASARE CE SE VOR FACE CU BATERIILE MASINIILOR CA CONTINE ACID LA GREU IN ELE NU POLUAREA NU SE FACE CU ELE MASINILE PE HIDROGEN NU ERAU BUNE ASA SE VREA O DEMENTEALA NU SUNT PENTRU ELECTRIC NU AU PUTREA UNUI MOTOR PE BENZINA SAU DISEL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger