AcasăDIVERSETrandafirul din Lulo, cel mai mare diamant extras în ultimele 3 secole

Trandafirul din Lulo, cel mai mare diamant extras în ultimele 3 secole

Minerii din Angola au extras un rar “diamant roz pur”, considerat cel mai mare descoperit în lume în ultimii 300 de ani, a anunţat compania australiană care administează exploatația.

Diamantul de 170 de carate a fost numit „The Rose of Lulo”, după numele minei din nord-estul Angolei. “Este unul dintre cele mai mari diamante roz descoperite vreodată”, a precizat Lucapa Diamond Company într-o declarație adresată investitorilor.

Descoperirea „istorică” a acestui diamant de tip IIa, care grupează pietre deosebit de rare şi pure, a fost salutată de guvernul angolez, partenerul minei.

„Acest diamant roz record şi spectaculos extras de la Lulo continuă să arate că Angola este un jucător important pe scena mondială a mineritului de diamante”, a declarat ministrul angolez al resurselor minerale, Diamantino Azevedo.

Analiștii chestionați de AFP estimează că piatra prețioasă va fi vândută la licitații internaționale la un preț „astronomic”.

Deși „Trandafirul de Lulo” va trebui să fie tăiat și șlefuit pentru a-și atinge valoarea maximă – un proces în care poate pierde 50% din greutatea sa – diamantele roz similare au atins prețuri record în trecut.

În 2017, diamantul „Pink Star” de 59,6 carate, descoperit de grupul De Beers în Africa, a fost scos la licitație la Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari. În acest moment, rămâne cel mai scump diamant din istorie.

Anul trecut, vânzările de diamante au revenit la nivelurile de dinaintea crizei Covid-19, ceea ce a sporit veniturile marilor grupuri miniere. Cea mai mare piață rămâne SUA, urmată de China, Japonia, India și Orientul Mijlociu.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
894 afisari

2 COMENTARII

  1. Cautam operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs. la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti minim 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet, email, word. Pentru detalii, trimiteti mesajul APLIC la adresa de email:locdemuncaonline1@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger