AcasăDIVERSETraiul în mijlocul norilor. Burj Binghatti, cel mai înalt turn rezidențial...

Traiul în mijlocul norilor. Burj Binghatti, cel mai înalt turn rezidențial din lume

Cel mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite este de mult timp unul  al superlativelor, dar chiar și în Dubai, un turn rezidențial cu o coroană de cristal, cu turle în formă de diamant, este posibil să iasă în evidență.

După cum a fost anunțat recent, Burj Binghatti va avea „peste 112 etaje” și va fi cel mai înalt turn rezidențial din lume. Potrivit dezvoltatorilor săi, va oferi rezidenților șansa de a „trăi printre nori”.

Construcția va include „apartamente și penthouse-uri luxoase cu două și trei dormitoare” și multe facilități destinate celor cu buzunare adânci, deoarece prețurile anunțate de Burj Binghatti Jacob & Co Residences încep de la încep de la 8 milioane de dirhami (2,1 milioane de dolari).

În materialele de promovare a proiectului se menționează că „acest Hyper Towwer este o  structură magnifică care reprezintă aspirațiile oamenilor de a atinge stelele”, în timp ce companiile spun că designul turnului este opera lui Jacob Arabo, fondatorul Jacob & Co și un renumit creator de bijuterii.

Pentru a deveni cel mai înalt turn rezidențial din lume, Burj Binghatti trebuie să depășească înălțimea de 472 de metri a actualului deținător al recordului, Central Park Tower din New York, care are 98 de etaje – a 15-a cea mai înaltă clădire din lume.

În concordanță cu stilul de viață ultra-luxos pe care dezvoltatorii Burj Binghatti îl promovează, proprietățile din turn poartă nume precum „Billionaire Penthouse”. Alte modele de apartamente includ „Fleur de Jardin Penthouse” și „Astronomia Penthouse”.

Dezvoltatorii încă nu au anunțat când va fi finalizat Burj Binghatti, dar se așteaptă ca potențialii rezidenți să plătească 60% din prețul proprietății lor în timpul construcției, restul de 40% fiind necesar la predare.

În ciuda înălțimii sale impresionante, Burj Binghatti va fi eclipsat de Burj Khalifa, care rămâne cea mai înaltă clădire din lume.

Vârful Burj Khalifa, care a fost finalizat în 2009 și inaugurat în 2010, se află la 829,8 m deasupra solului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger