AcasăDIVERSETop 2022.Cele mai bune orașe pentru nomazii digitali

Top 2022.Cele mai bune orașe pentru nomazii digitali

Lisabona, Miami și Dubai sunt cele mai primitoare orașe pentru lucrătorii la distanță pe termen lung, potrivit cercetării Executive Nomad Index, realizate de compania de consultanță imobiliară Savills.

Populara regiune Algarve din Portugalia, din sudul țării, s-a clasat pe locul patru, urmată de Barbados, în Caraibe.

Barcelona, Dubrovnik, Sfânta Lucia, Malta și Antigua și Barbuda completează topul 10. Niciun oraș din Asia nu a fost inclus în index. Criteriile evaluarării Savills sunt viteza internetului, calitatea vieții, climă, conectivitate aeriană și prețurile chiriilor.

Pandemia de Covid-19 a accelerat tendința de lucru la distanță, cu adoptarea de noi tehnologii care încurajează mai mulți oameni să se îndepărteze din orașele sau țările în care își au sediul angajatorii.

Toate orașele care figurează în indexul Savills fie au un program de vize pentru nomazii digitali, fie, în cazul țărilor din SUA și Europa, fac deja parte dintr-un bloc economic mare care permite libera circulație a angajaților.

„Nomadul executiv modern – un văr îndepărtat al creativului independent care lucrează dintr-o cafenea din Bali sau Costa Rica – deține o vilă în Algarve sau un apartament în Miami, primește apelurile Zoom de la un birou aerisit și urcă într-un zbor înapoi către Londra, New York sau Geneva pentru reuniunea trimestrială a consiliului de administrație”, a declarat Paul Tostevin, șeful Savills World Research.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
313 afisari

2 COMENTARII

  1. si nu iei virusi din autorecenzare.insse.ro ??????????
    (asa spune un blogger rus:
    nu iei virusi!)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger