AcasăDIVERSEToate noutățile Salonului Auto München 2021. Cu ce vine Dacia

Toate noutățile Salonului Auto München 2021. Cu ce vine Dacia

După Frankfurt, care se număra, la fiecara doi ani, printre marile saloane ale automobilului, alternând cu cel de la Paris, evenimentul de la Munchen va fi primul de acest gen din Europa care va avea loc (sperăm) în perioada 7 – 12 septembrie, după anulările în cascadă din cauza pandemiei de coronavirus.

Precauți în fața unor noi restricții Covid, puțin producători și-au confirmat prezența la centrul de expoziții Messe München . Se observă absența întregului grup Stellantis, care reunește 14 mărci, printre care Fiat, Peugeot, Alfa Romeo și Opel.

Pe de altă parte, cei care vor face călătoria nu vor veni cu mâinile goale și, nu în mod surprinzător, producătorii germani vor asigura în mod special spectacolul acasă.

Audi va dezvălui  conceptul Grand Sphere, o limuzină electrică fastback  capabilă să se conducă singură, care va prefigura viitorul high-end-ului brandului. Noul RS3 va fi de asemenea  expus.

Cu sediul în München, BMW nu putea rata spectacolul german. Producătorul bavarez va prezenta noile modele Seria 2 Coupe, Seria 4 Gran Coupe și electricele I4 și IX.

Cupra, fosta ramură sportivă a Seat, va trebui să expună automobilul electric Born, alături de SUV-ul sportiv Formentor VZ5.

Dacia a anunțat prezentarea unui nou model cu șapte locuri. Va fi un crossover care va înlocui atât Lodgy cât și Logan MCV. Brandul românesc al grupului Renault va profita de ocazie pentru a-și expune noua identitate vizuală.

Genesis, marca premium a grupului Hyundai, urmează să debuteze în Europa cu G7Shooting Brake, în timp ce Hyundai va prezenta Ioniq 5, un crossover electric.

Mercedes, cele mai multe premiere

Mercedes este, pentru moment, producătorul care planifică cele mai multe premiere mondiale la München : sedanul electric EQE, un concept de SUV electric de lux cu emblema Maybach, Clasa C 4×4, Clasa S Guard(limuzină blindată) și versiunea hibrid-plug-in a modelului AMG GT 4Door Coupe. Și compania din Stuttgart ar putea rezerva în continuare câteva surprize.

Porsche va prezenta SUV-ul sportiv Macan, restilizat pentru a doua oară, și Cayenne Turbo Coupe GT.

Renaul va dezvălui Megane E Tech(electric), dar și prototipul Renault 5.

Volkswagen va ridica vălul de pe ID.5, o versiune coupe a SUV-ului electric ID.4. Deasemenea, va fi prezent și Polo restilizat și varianta sa GTI.

Potrivit Automobile Magazine, această listă nu este exhaustivă, toți producătorii anunțați pentru München nu au comunicat încă toate vehiculele  pe care le vor prezenta.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
944 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger