AcasăDIVERSETeme pentru acasă. ChatGPT, pedagog de școală nouă

Teme pentru acasă. ChatGPT, pedagog de școală nouă

În mod oficial, aplicația este inaccesibilă în China, însă o mulțime de  elevi și studenți din țară apelează la ChatGPT, care generează texte prin intermediul inteligenței artificiale, pentru a-i ajuta la temele pentru acasă.

Lansat în noiembrie anul trecut de  start-up-ul californian Open AI, acest robot conversațional, capabil să producă eseuri, poezii sau programe informatice în câteva secunde, face senzație.

Deși a provocat o avalanșă de investitori în sectorul inteligenței artificiale, aplicația vedetă îi îngrijorează pe profesori în legătură cu riscurile de copiat și plagiat.În China, este imposibil să o accesați fără un software VPN, care permite ascunderea locației de unde vă conectați.Dar acest lucru nu împiedică zeci de elevi și studenți intervievați de AFP să o folosească.

Esther Chen, în vârstă de 11 ani, spune că ChatGPT a ajutat-o să reducă la jumătate timpul alocat temelor pentru acasă, în timp ce sora ei, Nicole, îl folosește pentru a învăța limba engleză.Esther este elevă la o școală competitivă din Shenzhen. Obișnuia să petreacă între patru și cinci ore pe zi făcând temele pentru acasă.

Studenții cumpără numere de telefon străine sau descărcă VPN-uri pentru a ocoli cenzura digitală chineză și a accesa ChatGPT. Online, un vânzător oferă un număr de telefon din SUA pentru doar 5,5 yuani (0,75 euro). Și mai puțin de un yuan pentru un număr din India.

De asemenea, folosesc chatbotul pentru a evita să cheltuiască o avere și timp la pregătirea pentru examenele de limba engleză necesare admiterii la universitățile din SUA, Marea Britanie și Australia.

În Suzhou, Thomas Lau ajută, contra cost, pe cei care doresc să urmeze o universitate străină. Dar spune că a pierdut zeci de clienți, care preferă să folosească ChatGPT pentru a-și pregăti fișierele.

Există și alte soluții: pe aplicația de mesagerie WeChat, care este foarte populară în China, servicii precum AI Life se oferă să adreseze ChatGPT o întrebare pentru utilizatori în schimbul unui yuan.

Luna trecută, presa locală a relatat că giganții tehnologici, inclusiv Tencent, compania mamă a WeChat, și Ant Group, filiala Alibaba, au primit ordin să întrerupă orice acces la program pe platformele lor.Mass-media de stat chineză a acuzat chiar ChatGPT de răspândirea de „propagandă politică străină”.

Dar companiile de tehnologie – Baidu, Alibaba sau JD.com – împărășesc entuziasmul pentru această aplicație și au anunțat că pregătesc propriul chatbot.

În schimb, autoritățile par a fi prudente: ministrul științei, Wang Zhigang, a declarat luna trecută că statul va introduce în curând noi reguli în acest domeniu

author avatar
Radu Jacotă Redactor
322 afisari

7 COMENTARII

  1. Ce erau pana acum copchiii tampitzi, sa vezi de acum incolo dezastru. N-or sa mai stie nici sa vorbeasca, dar sa mai si scrie. Scrie altul pentru ei.

    • Exact ! Şi mai sunt şi din ăia care scriu cu „sh” în loc de „ş” „tz” în loc de „ţ”…

      • BOB esti fericit ca au litera t pe calculatorul tau asa ca poti sa-ti faci autoportretul de tzurlan shui.

        • Şi ce te împiedică să dai un simplu „click” pe instalarea pachetului pentru limba română ?
          Durează 1 minut…

        • @Alina:
          Păi 1 minut îi ia doar ca să se scobească în nas, cum să mai dea şi click ?????????

  2. ChatGPT inseamna completa distrugere a scolii si a educatiei. RIP THE SCHOOL! Daca nu muncesti sa-ti faci temele ce rost mai are scoala? Temele pentru acasa sunt facute ca sa inveti tu ca mo sa gandesti. Daca ti le rezolva o masina n-ai castigat nimic, esti un prost!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger