AcasăDIVERSEȚările care interzic Bitcoin

Țările care interzic Bitcoin

Statutul juridic al Bitcoin și al altor criptomonede variază substanțial de la țară la țară.

Unele state au pus limite asupra modului în care Bitcoin poate fi utilizat, băncile interzicând clienților  lor să facă tranzacții cu criptomonede.

Altele  au interzis utilizarea Bitcoin și a monedelor digitale în mod direct, cu penalități mari pentru oricine face tranzacții criptografice.

Algeria

În prezent, Algeria interzice utilizarea criptomonedelor ca urmare a adoptării unei legi financiare în 2018 care a făcut ilegală cumpărarea, vânzarea, utilizarea sau deținerea de monede virtuale.

Bolivia

Există o interdicție completă privind utilizarea Bitcoin în Bolivia din 2014. Banca Centrală Boliviană a emis o rezoluție care interzice orice altă monedă care nu este reglementată de o țară sau de o zonă economică.

China

China a reprimat criptomonedele cu intensitate crescândă pe tot parcursul acestui an. Oficialii de la Beijing  au lansat în repetate rânduri avertismente populației să rămână departe de piața activelor digitale și au restricționat puternic mineritul bitcoin din țară.

La 27 august, Yin Youping, directorul adjunct al Biroului pentru protecția drepturilor consumatorilor financiari ai Băncii Populare din China (PBoC), s-a referit la criptomonede drept active speculative și a avertizat oamenii să „își protejeze buzunarele”.

Eforturile de a submina Bitcoin – o monedă descentralizată în afara controlului guvernelor și instituțiilor – sunt văzute în mare măsură ca o încercare a  Chinei de a introduce propria monedă digitală.

Egipt

“Dar al-Ifta”, principalul organism consultativ islamic al țării, a emis un decret religios în 2018, clasificând tranzacțiile Bitcoin drept „haram”, adică interzis de legea islamică, potrivit Euronews. Deși nu erau obligatorii, legile bancare ale Egiptului au fost înăsprite în septembrie 2020 pentru a împiedica tranzacționarea sau promovarea criptomonedei fără o licență a Băncii Centrale.

Indonezia

Bank Indonesia, banca centrală a țării, a emis noi reglementări care interzic utilizarea criptomonedelor, inclusiv a  Bitcoin, ca mijloc de plată de la 1 ianuarie 2018.

Macedonia de Nord

Macedonia de Nord este singura țară europeană care are până acum o interdicție oficială asupra criptomonedelor, precum Bitcoin, Ethereum și altele.

Turcia

La 16 aprilie 2021, Banca Centrală a Republicii Turcia a emis un regulament care interzice utilizarea criptomonedelor, inclusiv Bitcoin, direct sau indirect, pentru a plăti bunuri și servicii.

A doua zi, președintele Recep Tayyip Erdogan a mers mai departe și a emis un decret în care a introdus criptomonedele pe lista neagră a spălării de bani și a finanțării terorismului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
457 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger