AcasăDIVERSETarantino, din nou șocant: scene netăiate din Pulp Fiction, oferite ca NFT-uri...

Tarantino, din nou șocant: scene netăiate din Pulp Fiction, oferite ca NFT-uri secrete

NFT-urile sunt construite pe Secret Network, un ecosistem blockchain care acordă prioritate confidențialității. Pentru NFT-urile unice „Pulp Fiction” și pentru toate celelalte licitate pe platforma Open Sea – schițe de scenarii scrise de Tarantino și comentarii audio exclusive – conținutul lor poate fi vizualizat doar de proprietarii acelor NFT-uri.

În mod tradițional, cu NFT-urile construite pe alte blockchain-uri precum Ethereum, datele tranzacționale și de proprietate sunt publice implicit. Este o sabie cu două tăișuri: transparența pe blockchain permite verificarea tranzacțiilor, dar creează și un nivel de urmărire pentru fiecare tranzacție, în ciuda pseudonimelor și avatarurilor online populare în cripto.

„Sunt încântat să prezint fanilor aceste scene exclusive din Pulp Fiction”, a  declarat Tarantino. „Secret Network și Secret NFT oferă o lume cu totul nouă de conectare între fani și artiști și sunt încântat să fac parte din asta.”

Multe dintre filmele lui QuentinTarantino au câștigat un cult, dar Pulp Fiction se remarcă ca un succes de 213,9 milioane de dolari, realizat dintr-un buget “umil” de 10 milioane de dolari.

A zguduit Hollywoodul și a sporit averile studioului de nișă de atunci Miramax, co-fondat de frații Bob și Harvey Weinstein. Filmul l-a făcut și pe Samuel L. Jackson un superstar și a reînviat cariera lui John Travolta.

În lumea artei, secretele NFT ar putea fi folosite pentru a înființa galerii private, pentru a menține confidențialitatea financiară pentru artiști sau pentru a desfășura licitații.

În lumea „reală”, secretele NFT ar putea fi folosite pentru a reprezenta cărți de identitate digitale și pașapoarte cu informații personale ascunse, chitanțe pentru articole și proprietăți de lux.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
506 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger