AcasăDIVERSEȚara care vrea să lichideze tezaurul bitcoin de 75 de milioane de...

Țara care vrea să lichideze tezaurul bitcoin de 75 de milioane de dolari

Finlanda a selectat două companii de brokeraj  pentru a vinde Bitcoins confiscați în valoare de 75 de milioane de dolari, pe care le dețin autoritățile.

Brokerii sunt pregătiți să vândă criptomoneda în primăvară și la începutul verii, a anunțat joi Vama finlandeză după ce a semnat contracte pe doi ani cu Tesseract Group și Coinmotion.

Potrivit Bloomberg, autoritățile finlandeze dețin 1.981 de Bitcoins, din care vor vinde acum 1.890.

Ziarul Helsingin Sanomat a relatat că guvernul finlandez ia în considerare donarea unei părți din încasări pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei Rusiei.

Autoritățile nu s-au grăbit să decidă ce să facă cu moneda virtuală, a cărei cea mai mare parte a fost confiscată în diferite operațiuni înainte de 2018. În acel an, Trezoreria a stabilit linii directoare pentru gestionarea activelor digitale și în iulie 2022 a organizat o licitație pentru brokerii interesați să ajute la transformarea criptomonedelor în monedă forte.

În luna februarie, Departamentul de Justiție al SUA a confiscat Bitcoins furați în valoare de peste 4 miliarde de dolari – un sechestru record. Criptomonedele confiscate au provenit dintr-un atac cibernetic din 2016 asupra unui schimb criptografic cunoscut sub numele de Bitfinex.

author avatar
Radu Jacotă Redactor