AcasăDIVERSESuper tare: măștile care nu aburesc ochelarii !

Super tare: măștile care nu aburesc ochelarii !

Compania sud-coreeană va pune la vânzare o mască facială alimentată cu baterii, pentru a rezolva enervantele probleme cauzate de măștile convenționale, cum ar fi dificultăţile în respiraţie şi aburirea ochelarilor.

Modelul PuriCare Wearable, disponibil într-o singură mărime şi care cântăreşte cât o pereche de ochelari de schi este prevăzut cu două ventilatoare şi filtre de aer pentru particule cu un randament ridicat, ce purifică atât aerul inspirat, cât şi cel expirat. Pe măsură ce autorităţile îndeamnă populaţia să folosească măşti faciale pentru a preveni transmiterea coronavirusului, producătorii şi-au concentrat eforturile pentru a face ca un astfel de echipament să fie mai confortabil fără a face compromisuri în ceea ce priveşte siguranţa.

Printre problemele cu care se confruntă persoanele care poartă mască se numără dificultăţi respiratorii şi aburirea ochelarilor, în momentul în care respiraţia caldă iese prin partea superioară a măştii spre regiunea ochilor. ”Respiraţia este cea mai mare preocupare atunci când vine vorba de purtarea unei măşti faciale, iar măştile de unică folosinţă au un impact uriaş asupra mediului”, a declarat pentru Reuters Choi Yoon-hee, un înalt funcţionar în cadrul echipei LG Electronics. Noul dispozitiv, care  este însoțit de un încărcător pentru baterie și un dezinfectant  cu ajutorul luminii ultraviolete, va fi disponibil în cel de-al patrulea trimestru pe anumite pieţe. LG nu a stabilit încă preţul măştii. Producătorul a precizat că masca are o autonomie a bateriei de aproximativ opt ore la setările de consum redus și de două ore în cazul unei utilizări intense.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
544 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger