AcasăDIVERSESuper tare: japonezii instalează primele toalete publice transparente

Super tare: japonezii instalează primele toalete publice transparente

Șmecheria e că devin opace atunci când cineva le folosește, datorită pereților colorați realizați din sticlă “inteligentă”.

Aceste toalete gratuite au fost amplasate în trei parcuri din capitala Tokio și oferă posibilitatea celor care vor să le folosească să vadă din exterior dacă sunt curate. Proiectul, scrie AFP, a fost dezvoltat de arhitectul Shigeru Ban. Departe de a dori să promoveze orice voyeurism necorespunzător, acest câștigător al Premiului Pritzker (considerat „Premiul Nobel pentru arhitectură”) a construit aceste facilități cu sticlă „inteligentă”, care asigură intimitatea tuturor: transparentă, fereastra devine automat opacă atunci când un utilizator intră și blochează ușa.

“Există două lucruri care ne preocupă atunci când  vrem să intrăm în toalete publice, în special  în cele dintr-un parc. Primul este curățenia, iar al doilea este dacă sunt ocupate. Sticla permite utilizatorilor să verifice rapid curățenia din exterior și să vadă dacă cineva folosește deja toaleta”, explică pe site-ul său Shigeru Ban. Înființarea acestor „pee-rooms” neobișnuite face parte din proiectul The Toalet Tokyo. Este finanțat de Fundația Nippon, cu scopul de a construi noi toalete publice în 17 locații diferite din districtul Shibuya din Tokyo. Japonia este cunoscută ca una dintre cele mai curate țări din lume. Chiar și toaletele publice au un standard de igienă mai ridicat decât oriunde în lume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.301 afisari

1 COMENTARIU

  1. Va dati seama orgia curului la prima vizita oficiala a lui Bang bucian sau varu Jan in Japonia in parcu de ciresi? Toate zidurile frumoaselor veceuri stropite rococo on maro
    . Deja la Cluji, Boc o sa faca cateva haznale dar din lipsa de pepsiglas si covrig le face in aer liber ca la romanii antici.. Intrare pe baza de card municipal.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger