AcasăDIVERSESTUDIU: Câți oameni vom mai fi pe Pământ în 2100! Raportul ONU,...

STUDIU: Câți oameni vom mai fi pe Pământ în 2100! Raportul ONU, spulberat. Cifrele sunt uluitoare!

populatie

Pământul va găzdui 8,8 miliarde de oameni în 2100, cu 2 miliarde mai puțini decât previziunile actuale ale Organizației Națiunilor, potrivit unui studiu major publicat miercuri în jurnalul The Lancet și citat de The Guardian.

Populaţia lumii va creşte de la 7,8 miliarde, cât este în prezent, la 9,7 miliarde până în 2064, apoi va scădea la 8,8 miliarde până la sfârşitul secolului, cu 2 miliarde mai puţin în comparaţie cu estimările ONU. Este estimări contrastează cu proiecţiile constante ale ONU de creştere globală continuă.

Peste 20 de țări – inclusiv Japonia, Spania, Italia, Thailanda, Portugalia, Coreea de Sud și Polonia – vor mai avea până la jumătate din populația actuală. Și populația Chinei va scădea, de la 1,4 miliarde de oameni cât are în prezent la 730 milioane, la sfârșitul secolului. În schimb, Africa Sub-Sahariană va cunoaște un boom demografic, triplându-și populația la aproximativ 3 miliarde de oameni.

Oamenii de ştiinţă care au realizat cel mai recent studiu îşi bazează cifrele pe factori precum îmbunătăţirea accesului la contracepţia modernă şi educaţia fetelor şi femeilor.

Schimbări majore în rândul marilor puteri

Se estimează că în 188 din 195 de ţări analizate se va înregistra o scădere a fertilităţii până în 2100, conform estimărilor de la Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) de la şcoala de medicină a Universităţii din Washington.

De asemenea, cercetătorii spun că imigraţia va fi cheia pentru dezvoltarea majorităţii economiilor şi că se vor înregistra schimbări importante în rândul marilor puteri globale. Studiul sugerează că Nigeria va deveni una dintre principalele puteri economice ale lumii alături de Statele Unite, China şi India.

China urmează să devină cea mai puternică economie din lume în 2035, dar se estimează că, din nou, America va reveni pe primul loc în 2098, datorită aportului imigranţilor, au spus oamenii de ştiinţă. Richard Horton, redactor şef al The Lancet, a declarat: „Secolul 21 va reprezenta o revoluţie în povestea civilizaţiei umane”.

author avatar
Andreea Vlad
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger