AcasăDIVERSEStele roșii și una verde. Ghidul Michelin recompensează luxoasele restaurante din Dubai

Stele roșii și una verde. Ghidul Michelin recompensează luxoasele restaurante din Dubai

E oficial. Dubai tocmai a primit propriul ghid roșu Michelin, în care sunt incluse 69 de restaurante, cu un total de 13 stele și o stea verde.

Două stele pentru două restaurante și câte una pentru alte 9. Michelin Green Star – care pune accentul pe o abordare durabilă a gastronomiei – a fost acordată resturantului Lowe – singurul care a primit acest titlu râvnit.

A fost dezvăluită, de asemenea, o selecție de restaurante din secțiunea Bib Gourmand, care  se referă la cele care oferă „mese cu trei feluri la un raport calitate-preț”, precum și trei premii speciale Michelin pentru echipele chefilor de la Bait Maryam, Ossiano și Moonraise.

Potrivit The National, Al Muntaha, 11 Woodfire, Armani/Ristorante, Hakkasan, Hoseki, Ossiano, Tasca by Jose Avillez, Torno Subito și Tresind Studio au primit câte o stea, ceea ce denotă “o bucătărie de înaltă calitate”.

Il Ristorante – Niko Romito și Stay by Yannick Alleno au fost recompensate cu două stele pentru „excelență”.

Bucătarul Gregoire Berger de la restaurantul premiat Ossiano a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai unui ghid Michelin în Dubai, deoarece „întreaga regiune aduce tot mai mulți turiști bogați care apreciază gastronomia de înaltă calitate”.

Toate restaurantele au fost selectate de inspectori Michelin anonimi, care au petrecut luni de zile căutând localuri în tot emiratul.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger