AcasăDIVERSESponsorul summitului climatic, cel mai mare poluator cu plastic din lume

Sponsorul summitului climatic, cel mai mare poluator cu plastic din lume

Compania de băuturi Coca-Cola, sponsorul summitului COP27 al Națiunilor Unite privind clima din Egipt, a fost desemnată pentru a cincea oară consecutiv drept cel mai mare poluator de plastic din lume, urmată de concurentul său PepsiCo, potrivit unui studiu recent.

Break Free From Plastic, o alianță formată din peste 2.700 de organizații neguvernamentale, a declarat că firma americană a fost „cel mai mare poluator” din lume în acest an.

Auditurile de marcă sunt efectuate pentru a aduna dovezi cu scopul de  a trage la răspundere corporațiile pentru plasticul care nu este reciclabil sau care ar putea fi reciclabil, dar care sfârșește ca deșeu aruncat.

Peste 200.000 de voluntari ai organizației au colectat plastic din străzi și cartiere din 87 de țări între 2018 și 2022, înregistrând un total de 2.125.414 de deșeuri, notează The National.Aceste deșeuri au aparținut Coca-Cola, PepsiCo, Nestle, Unilever, Mondelez International, Mars, Procter & Gamble, Philip Morris International, Danone și Ferrero Group.

Peste 31.000 de produse marca Coca-Cola au fost găsite în acest an – mai mult de 1.000 de deșeuri în 11 țări și peste 30.000 în 39 de țări, se arată în raport.

În timp ce Coca-Cola a ocupat primul loc în topul risipei într-o duzină de națiuni, printre care Bangladesh, Argentina, Malaezia, Kenya și Turcia, PepsiCo a ajuns în fruntea listei atât în SUA, cât și în India, fiind cel mai mare poluator din acest an.

În 2019, Cocal-Cola a recunoscut că produce 3 milioane de tone de ambalaje din plastic pe an – echivalentul a 200.000 de sticle pe minut.Anul acesta, compania a declarat că se angajează ca 25% din ambalajele sale la nivel global să fie reutilizabile până în 2030.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
354 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai asta cu criza climatică este pentru oi, sa ii lase fara mașini, fara bani, fara case

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger