AcasăDIVERSESoarta celui mai iubit Volkswagen. Va avea Golf 8 un urmaș?

Soarta celui mai iubit Volkswagen. Va avea Golf 8 un urmaș?

Noul șef al Volkswagen nu este sigur că o a noua generație de Golf va vedea lumina zilei. Evoluția reglementărilor de mediu și conviețuirea cu  ID.3 au pus astfel celebrul hatchback într-o poziție delicată.

Între sosirea viitoarei norme de mediu Euro 7, care se anunță extrem de severă, și electrificarea forțată impusă de sfârșitul pieței motoarelor cu combustie, programat pentru 2035 în Uniunea Europeană (două surse de cheltuieli mari pentru constructori), mașinile pe benzină și diesel, chiar și cele electrificate, sunt prinse într-o menghină care ar putea însemna sfârșitul multora dintre ele înainte de sfârșitul deceniului.

Unele modele emblematice, care au fost viabile din punct de vedere comercial timp de mulți ani, sunt pe butuci. În acest context, Thomas Schäfer, care tocmai a preluat conducerea generală VW, se gândește deja să nu reînnoiască Golf după a opta generație.

„Trebuie să evaluăm relevanța dezvoltării unui nou vehicul care nu ar rămâne în catalog timp de șapte sau opt ani (ciclul de afaceri clasic al unei generații de mașini). Acest lucru este extrem de scump. Vom ști mai multe peste douăsprezece luni”, a declarat Schäfer pentru Die Welt.

Compania din Wolfsburg vrea să finalizeze lucrările de restilizare a modelului actual înainte de a se gândi serios la un Golf 9.

Echilibrul vânzărilor dintre Volkswagen Golf și ID.3 în următoarele luni ar putea pecetlui viitorul mașinii compacte lansate în 1974. Prinde contur o competiție fratricidă între aceste două mașini.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
656 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger