AcasăDIVERSESoare și Wi-Fi: destinația de vacanță, combinată cu munca de la distanță

Soare și Wi-Fi: destinația de vacanță, combinată cu munca de la distanță

Insule precum Canare și Madeira văd un aflux de lucrători la distanță, deoarece stimulentele și reducerile ajută la atragerea „nomazilor digitali” – o binecuvântare pentru sectorul turistic, încercat la greu de pandemie.

Atrași de soare, mare și Wi-Fi rapid, lucrătorii îndepărtați converg spre insulele cele mai sudice ale Europei pentru a încerca „operațiunile de muncă” înainte ca angajatorii să le ordone să se întoarcă la birou.

Olga Paul, în vârstă de 34 de ani, a venit pe insula spaniolă Gran Canaria în luna mai pentru a lucra la distanță pentru prima dată, după lunile lungi de restricții covid petrecute în apartamentul ei din München, unde este analist de afaceri pentru unul dintre cei mai mari producători de automobile din Germania.

Ea a declarat pentru BBC că se simte “mai productivă acum”, combinând munca cu relaxarea vacanței.

Și turism, și telemuncă

„Cu siguranță am văzut o creștere în categoria„ Nomazi digitali ”, care a fost importantă pentru sectorul turismului în timpul pandemiei, deoarece a contribuit la șederile pe termen lung și la economiile locale”, a declarat Jennifer Iduh, șef de cercetare la Organismul turistic al Uniunii Europene.

Lucrătorii îndepărtați se înregistrează ca turiști, ceea ce îi face greu de cuantificat, dar dovezile prezenței lor sunt omniprezente, de la noi spații de colaborare care se extind până la autocolante care fac publicitate Wi-Fi extra-puternic în multe restaurante, cafenele și baruri.

Asociațiile locale din Insulele Canare sau din Madeira din Portugalia au declarat că numărul persoanelor care vin la muncă de la distanță a crescut, chiar și în sezonul de vârf mai scump.

Site-ul „Nomad List” a numit Tenerife printre cele 10 destinații cu cea mai rapidă creștere pentru telelucrare în primele șapte luni ale anului 2021, după ce tendința a început anul trecut.

Companiile aeriene și site-urile de închiriere au declarat că rezervările din Europa continentală, care s-au accentuat vara trecută, se ridică și acum.

Zborurile către Insulele Canare au crescut cu 88% în perioada aprilie-iulie a acestui an față de aceeași perioadă din 2020, a spus transportatorul low-cost Ryanair, în timp ce rezervările pentru Tenerife s-au dublat.

Cererile de închiriere pentru peste 15 zile în Insulele Canare, Baleare și Madeira au crescut cu 51% vara trecută, potrivit portalului imobiliar Idealista, care estimează că rezervările vor menține ritmul în 2021.

De asemenea, Croația încurajează sosirile nomazilor digitali, denumind peisajele sale idilice drept „noul tău birou” în campania sa promoțională.

Și aproximativ 3.500 de persoane s-au înscris anul acesta la programul „Virtual Working” din Dubai, în special vizitatori britanici, americani și indieni, a declarat Issam Kazim, directorul general al Dubai’s Tourism and Commerce Corporation.

 

author avatar
Radu Jacotă
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger