AcasăDIVERSESfârșitul unei ere: ultimul Lamborghini Aventador

Sfârșitul unei ere: ultimul Lamborghini Aventador

Un client elvețian este mândrul proprietar al ultimului Lamborghini Aventador din istorie. Descendentul va fi un hibrid.

Nu a durat mult până la epuizarea producției de Avetandor și a versiunii sale de adio Ultimae. A fost o ocazie prea bună pentru Lamborghini pentru a face un mic reportaj despre asamblarea acestui ultim bolid.

Și nu un Ultimae oarecare, ci un Ultimae Roadster în culoarea „albastru deschis” din catalogul de personalizare „Ad Personam”, un program foarte exclusivist pentru cei care își doresc un Lamborghini diferit de oricare altul.

Este un client elvețian care va lua cheile unui model care este probabil chiar mai scump decât celelalte: peste 500.000 de euro! Simpla consecință a faptului că acesta este ultimul Aventador din istorie…

Aventador a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Caracteristicile sale sunt în linie cu cele ale modelelor anterioare, de la Miura la Murcielago: un uriaș 6,5 V12 dezvolta 700 CP, dar Lamborghini a evoluat acest motor prin diversele variante, 8 la număr, fără a mai pune la socoteală „one offs” unice și seriile speciale. Încă 10, în total.

În total, Lamborghini a vândut 11.465 de Aventadors în cei 11 ani de carieră, la peste 300.000 de euro fiecare. În ultimii ani, modelul a fost surclasat de Huracan și de mai recentul Urus.

Acum că pagina Aventador a fost întoarsă, este timpul să ne uităm la înlocuitorul său, care va fi un hibrid, dar tot cu un V12. Poate că aceasta va fi ocazia pentru Lamborghini de a trece la hibrizi plug-in. Pentru a afla mai multe, va trebui să așteptăm până la sfârșitul anului 2023, atunci când va fi lansată această nouă mașină super sport italiană.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
483 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger