AcasăDIVERSEȘeptelul și metanul. Oengiștii vor să mâncăm răbdări prăjite!

Șeptelul și metanul. Oengiștii vor să mâncăm răbdări prăjite!

Uniunea Europeană va avea dificultăţi în a-şi atinge obiectivele de reducere a emisiilor de metan, dacă nu reduce şeptelul în regiune, arată un nou studiu realizat de firma de consultanţă CE Delft pentru ONG-ul Changing Markets Foundation.

Prin urmare, în plină criză economică și alimentară, oengiștii recomandă cetățenilor blocului comunitar să facă trecerea la o dietă care să conţină mai puţine carne şi lactate.

UE “va avea dificultăţi” în a-şi respecta angajamentele asumate în cadrul Global Methane Pledge, privind reducerea, cu 30% până în 2030, a emisiilor pentru unul dintre cele mai puternice gaze cu efect de seră.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din agricultură rămâne un subiect tabu în Europa, unde guvernele preferă să se concentreze pe reducerea scurgerilor de metan din producţia de combustibili fosili sau deşeuri. Creşterea animalelor, în special a bovinelor, este responsabilă pentru aproximativ jumătate din amprenta de mediu a sectorului agricol.

„Agricultura reprezintă călcâiul lui Ahile pentru strategia Europei în domeniul metanului”, susține Nusa Urbancic, director de campanie la Changing Markets. “Emisiile de metan ale fermelor din UE sunt echivalente cu emisiile totale pentru 50 de termocentrale pe cărbune şi cu toate acestea politicile care ar duce la reduceri semnificative, prin încurajarea tranziţiei la diete mai sănătoase cu mai puţine carne şi lactate, sunt complet absente din planurile UE”.

Peste 100 de state au semnat angajamentul Global Methane Pledge, dezvăluit anul trecut cu ocazia summitului COP26 de la Glasgow. Dar reglementările anunţate anul trecut de UE privind reducerea emisiilor de metan au lăsat deoparte sectorul agricol, optând să se concentreze pe cele realizate în urma producţiei de petrol şi gaze.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
747 afisari

6 COMENTARII

    • Și ale noastre care consumăm fasole cu cârnați sau mititei și bere cu gaze și spume. După reducerea drastică a șeptelului, urmăm noi. Oare n-am greșit ordinea? Apropo, vacile câte doze booster au făcut?

  1. Ofensiva decazutilor impotriva oamenilor a inceput din vremuri vechi, acum doar devine vizibila….pentru cine are ochi de vazut desigur….

  2. Bai oengistilor lui Papura Voda, voi o sa va luati fiecare cate o mare pwula si in gura, si in Kurkubeu, ca sa nu fie discutii dupa aceea !! O sa va ia draku pe toti, la propriu !! Bai ordinarilor de nazisti, oricum vine si Iarna Nucleara, sa vedeti voi atunci Balciul Desertaciunilor !! Ha ha ha 🙂 Fix in karici ne doare de ce tot delirati si aberati voi !!

  3. Sa manance oengistii randari prajite si sa ne lase pe noi in pace! Au demonstrat oengistii fara putinta de tagada ca basinile vacilor si dioxidul de carbon duc la efect de sera? Nu? Atunci?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger