AcasăDIVERSEȘefii spionilor Five Eyes se grupează împotriva Chinei

Șefii spionilor Five Eyes se grupează împotriva Chinei

Conducătorii serviciilor de securitate din SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă au cerut lumii să-și intensifice eforturile pentru a proteja inovația de spionajul chinez „fără precedent”.

Directorul FBI, Christopher Wray, a găzduit  omologi din rețeaua de schimb de informații Five Eyes din Silicon Valley pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile prezentate de China în sectoarele de înaltă tehnologie, de la calculul cuantic la  inteligența artificială.

„Este pentru prima dată când șefii celor cinci agenții au apărut împreună public – un eveniment fără precedent pentru a face față unei amenințări fără precedent”, a spus Wray. „Există un singur fir comun în aproape fiecare conversație despre protejarea inovației,  și acesta este guvernul chinez”.

Potrivit Financial Times, Wray și omologii săi au lansat summit-ul inaugural privind Tehnologia Emergentă și Securizarea Inovației de la Universitatea Stanford, într-un efort sporit de a atrage atenția asupra riscurilor.

Șefii de securitate, printre care și directorul general al MI5 Ken McCallum din Marea Britanie, s-au întâlnit și cu lideri de afaceri și antreprenori.

Lor li s-au alăturat Mike Burgess, directorul Australian Security Intelligence Organisation, David Vigneault, directorul Canadian Security Intelligence Service, și șeful Serviciului de Informații de Securitate din Noua Zeelandă, Andrew Hampton.

Burgess a precizat că, în timp ce „toate națiunile spionează”, China se angaja într-o serie de acțiuni, inclusiv furtul de proprietate intelectuală, care depășeau spionajul tradițional.

„Guvernul chinez este implicat în cel mai susținut, mai extins și mai sofisticat furt de proprietate intelectuală și expertiză din istoria umanității. China a dezvoltat un model de afaceri nemilos, menit să profite de avantajul comercial, iar furtul proprietății intelectuale este primul pas.”

McCallum a declarat că anchetele MI5 asupra activității ascunse ale Chinei au crescut de șapte ori din 2018. În general șefii spionilor au lăsat să se înțeleagă că gigantul asiatic vizează tot mai mult companiile pentru a obține tehnologie de ultimă oră.

Dar Five Eyes se confruntă cu o provocare “soarece și pisică”, a avertizat Vigneault, deoarece Beijingul se adaptează constant la eforturile serviciilor de securitate occidentale de a reprima spionajul. Spionii chinezi operează din ce în ce mai mult în moduri mai  nuanțate și sofisticate.

528 afisari

5 COMENTARII

  1. Zău, bre? Chiar cred ăștia că alde ochi mici nu-i penetrează? Poate că chiar ei operează sistemul de informații al acestora.

  2. Și în august 2023, SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă au creat un nou grup pentru a face schimb de informații despre amenințarea chineză

  3. Ast-ai CULMEA, tocmai criminalii si tilhari engleji si derivatele, care sunt cei mi mari hoti si tilhari cuza pe altii. Stie cumva cineva cine cel mi mare HOT SI PLAGIATOR DIN STIINTA?, banuiec Ca nu stiti, acum aflati, Tilharul de newton si-a insusit munca PRINTELUI FIZICII CLASICE, CARE E ,, NUMAI EL, ADICA GALILEO GALILEI,,

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri