AcasăDIVERSEScaune de 97.000 de dolari. Premieră: Louis Vuitton, mobilă pentru chinezii bogați

Scaune de 97.000 de dolari. Premieră: Louis Vuitton, mobilă pentru chinezii bogați

Louis Vuitton, parte a grupului LVMH, deschide un magazin dedicat mobilierului și articolelor pentru casă în Shanghai, o premieră mondială pentru brandul francez de lux, care își propune să își extindă oferta de lifestyle pentru clienții chinezi bogați.

Showroom-ul, care se va deschide luni, este situat  pe Nanjing Road, cea mai importantă zonă comercială de lux din oraș.

Deși nu au fost afișate etichete de preț în magazin în timpul unei avanpremiere pentru presă, un angajat Louis Vuitton a declarat că un scaun proiectat de frații Campana are un preț de peste 700.000 de yuani (97.860 de dolari), iar o lampă îmbrăcată în curele de piele costă 10.500 de yuani.

O clădire laterală mai mică este dedicată prezentării modelelor lui Frank Chou, primul designer din China continentală care a fost ales de Louis Vuitton pentru a colabora la colecția Objet Nomades, așa cum este cunoscută gama de mobilier și articole de casă.

Găsirea de noi căi de creștere, în special în rândul consumatorilor bogați, devine din ce în ce mai importantă pentru mărcile de lux cu afaceri în China, în condițiile în care cheltuielile sunt presate de restricțiile Covid-19, de declinul pieței imobiliare și de incertitudinea economică generalizată.

Louis Vuitton a început luna trecută să ofere pe piața chineză o gamă mai orientată spre stilul de viață, când a deschis un magazin în orașul Chengdu din sud-vestul țării, care include un spațiu expozițional și un restaurant.

Brandul francez pariază pe vânzări în sectorul mobilierului – o creștere la 782 de milioane de dolari până în 2026, potrivit analiștilor Global Data – vizând clienți din rândul Generației Z – marii cheltuitori ai Chinei de produse premium.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
346 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger