AcasăDIVERSESăracii bogați. Milionarii nu știu cum să-și transmită averea urmașilor

Săracii bogați. Milionarii nu știu cum să-și transmită averea urmașilor

Se preconizează că aproximativ 84 de trilioane de dolari vor fi transmise de la o generație la alta în următorii 20 de ani. Și asta doar în Statele Unite.

Dar 41% dintre cei care dețin în prezent acești bani nu au un plan privind modul în care își vor transmite averea către generațiile mai tinere, potrivit unui raport al UBS.

Deși cei 4.500 de avuți din 14 țări, care dețin fiecare active în valoare de peste un milion de dolari, s-ar putea gândi cum să își împartă banii și investițiile, în multe cazuri nu există un plan concret.

„Chiar și după realitățile dure ale pandemiei, mulți investitori pur și simplu nu iau acțiunile necesare pentru a asigura un transfer de avere de succes”.

Motivele variază. Mulți sunt îngrijorați de corectitudine, de exemplu. Și nu toți plănuiesc să-și împartă averea în mod egal. Alții citează nevoile financiare ale moștenitorilor.

Dar par preocupați de transmiterea averii: 76% dintre ei s-au gândit dacă vor exista probleme atunci când își vor transfera activele, 71% urmăresc să reducă la minimum impozitele pe moștenirea pe care o vor lăsa, iar 70% s-au întrebat dacă generațiile viitoare vor folosi cu înțelepciune banii. Și 80% au declarat că „vor da mai mult” moștenitorilor cu care au relații mai apropiate.

Nici  prezumtivii moștenitori nu cunosc planurile de avere ale binefăcătorilor lor și susțin că nu poartă astfel de discuții. Patruzeci la sută dintre cei care au moștenit bunuri au regretat că nu au avut în prealabil conversații despre avere cu familia lor. O treime dintre ei au raportat conflicte cu frații sau alți membri ai familiei cu privire la modul de împărțire a banilor sau cu întrebări precum „cine primește casa?”

Pe lângă lipsa de planuri privind transmiterea averii, jumătate dintre afaceriștii chestionați nu au spus cât de bogați sunt cu adevărat, cum investesc activele sau cum vor fi împărțite.46% evită subiectul banilor în familie și 49% sunt îngrijorați să-și facă copiii sau nepoții să se simtă îndreptățiți.

“Evitarea discuțiilor despre transmiterea averii înseamnă probleme pe termen lung”, spune Iqbal Khan, președintele diviziei Global Wealth Management a UBS. “Planificarea inadecvată a moștenirii poate fi costisitoare și duce la conflicte familiale nerezolvate”.

Există totuși o soluție. Sondajul a constatat că atât cei care oferă, cât și cei care moștenesc averi sunt dornici să deschidă conversații și să creeze un plan mai formal despre investițiile care trec de la o generație la alta.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
626 afisari

2 COMENTARII

  1. 2 articole la rind despre probemele testamentare ale jefuitorilor lumii sint prea mullt , chiar si pentru un om care nu se poate considera sarac. convingerea mea este ca nu trebuie lasat boracilor nimic inafara de strictul necesar, educatie, locuinta, hrana.
    Restul averilor trebuie impartit celor care le-au produs, angajatilor jefuiti ai bogatanilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger