AcasăDIVERSESalariu de 335.000 de dolari pentru un inginer “prompt”

Salariu de 335.000 de dolari pentru un inginer “prompt”

Toată lumea vorbește despre inteligența artificială din spatele ChatGPT. Mai puțin observată este piața locurilor de muncă care se dezvoltă în jurul acestei tehnologii, unde astfel de  roluri nou create pot fi plătite cu până la 335.000 de dolari pe an.

Iar pentru mulți, o diplomă de inginer în domeniul informaticii este opțională într-o piață înfierbântată.Ei au creat prompt engineering,  specialiști care își petrec ziua „convingând” inteligența artificială să producă rezultate mai bune, ajutând companiile să își formeze forța de muncă pentru a utiliza aceste instrumente.

Peste o duzină de sisteme lingvistice de inteligență artificială numite modele lingvistice mari, sau LLM, au fost create de companii precum Alphabet, OpenAI și Meta Platforms. Tehnologia a trecut rapid de la experimente la utilizarea practică, firme ca Microsoft Corp. integrând ChatGPT în motorul său de căutare Bing și în instrumentul de dezvoltare de software GitHub.

Pe măsură ce această tehnologie se înmulțește, multe companii descoperă că au nevoie de cineva care să adauge rigoare la rezultatele lor.

„Este ca un fel de șoptitor al inteligenței artificiale”, spune Albert Phelps, un inginer prompt la Mudano, parte a firmei de consultanță Accenture din Leytonstone, Anglia. „Veți găsi adesea ingineri care provin din domeniul istoriei, filozofiei sau al limbii engleze, pentru că este vorba de un joc de cuvinte. Încerci să distilezi esența sau semnificația a ceva într-un număr limitat de cuvinte.”

Phelps, în vârstă de 29 de ani, a studiat istoria la Universitatea din Warwick, lângă Birmingham, înainte de a-și începe cariera de consultant pentru băncile Clydesdale și Barclays,  pe care le-a ajutat să rezolve probleme legate de riscuri și reglementări.

O conferință de la Alan Turing Institute, un institut pentru inteligență artificială finanțat de guvernul britanic, l-a determinat să lucreze la Accenture.

Este prea devreme pentru a ști cât de răspândită este sau va deveni prompt engineering.Paradigma a apărut în 2017, când cercetătorii de inteligență artificială au creat LLM-uri „pre-antrenate”, care ar putea fi adaptate la o gamă largă de sarcini cu adăugarea unei intrări de text uman.

În ultimul an, LLM-uri precum ChatGPT au atras milioane de utilizatori, care se implică cu toții într-o formă de inginerie a prompturilor ori de câte ori își modifică prompturile.

Companii precum Anthropic, un start-up susținut de Google, anunță salarii de până la 335.000 de dolari pentru un „Prompt Engineer and Librarian” în San Francisco.

Klarity, o companie de revizuire automată a documentelor, tot din California, oferă până la 230.000 de dolari pentru un inginer de învățare automată care poate înțelege cum să producă cel mai bun rezultat din instrumentele de inteligență artificială.

În afara lumii tehnologiei, Spitalul de Copii din Boston și firma de avocatură londoneză Mishcon de Reya au publicat recent anunțuri pentru posturi de inginer prompt.

„Este probabil piața IT cu cea mai rapidă mișcare”, spune Mark Standen, care conduce afacerea de personal pentru inteligență artificială, învățare automată și automatizare la Hays în Marea Britanie și Irlanda. „Salariile încep de la 40.000 de lire sterline, dar avem candidați în baza noastră de date care caută între 200.000 și 300.000 de lire sterline pe an”.

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
600 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sunt cate unii care fara 5000 de lire/dolari/euro NET PE ZI nu se baga sa isi piarda timpul cu asa ceva!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger