AcasăDIVERSESalarii de barosani. Cât au câștigat cei mai mari 100 de patroni...

Salarii de barosani. Cât au câștigat cei mai mari 100 de patroni din America

Cei mai mari 100 de șefi din SUA au câștigat în medie 20 de milioane de dolari în 2021, salariile lor fiind în creștere.

Ca urmare a acestor creșteri mari, a crescut și raportul dintre salariile directorilor și angajaților. În medie, boșii au câștigat de 254 de ori mai mult decât angajații lor, față de 238 de ori în 2020.

Venitul mediu al directorilor executivi ai celor mai mari 100 de companii americane listate la bursă a crescut cu 31% în 2021, potrivit unui studiu realizat de compania Equilar, cu sediul în California.

În detaliu, creșterea se ridică la 569% pentru șeful Apple, respectiv 65% pentru cel de la  Goldman Sachs.

Cel mai bine plătit a fost  CEO-ul Intel, Patrick Gelsinger (178 de milioane de dolari). El este urmat de Tim Cook de la Apple (99 de milioane de dolari), Hock Tan de la Broadcom (61 de milioane de dolari) și Satya Nadella de la Microsoft (50 de milioane de dolari).

„Creșterea bruscă a salariilor se datorează probabil faptului că multe companii au ales să își recompenseze directorii executivi cu bonusuri și premii în acțiuni pentru că și-au ghidat organizațiile în vremuri tulburi și au impulsionat creșterea veniturilor”, menționează autorii studiului.

Salariul mediu al angajaților din aceste 100 de companii mari a crescut cu 4%, până la 71.869 de dolari.

Equilar își întocmește clasamentul anual din primele 100 de companii cu cele mai mari venituri care au publicat informațiile necesare înainte de adunarea anuală a acționarilor, la 31 martie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger