AcasăDIVERSECutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul produs vineri, 21 august,...

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul produs vineri, 21 august, în Vrancea

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineață în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 113 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la ora 10.35 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Seismologii spun că a fost vorba de un cutremur slab, cu magnitudinea de 3.0, la adâncimea de 113 km.
Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 84 km est de Braşov, 98 km sud de Bacău, 98 km nord-est de Ploieşti, 109 km vest de Galaţi, 112 km nord-vest de Brăila, 148 km nord de Bucureşti, 171 km nord-est de Piteşti, 177 km sud-vest de Iaşi, 197 km est de Sibiu şi 212 km nord de Ruse.

Este al 19-lea cutremur din luna august

De la începutul lunii august,, transmit seismologii de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în România au avut loc 19 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Seism cu magnitudinea de 6,9 Richter în Indonezia

Un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs vineri în largul coastelor Indoneziei, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, potrivit BBC. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 640 de kilometri, a indicat EMSC, care a estimat iniţial magnitudinea la 6,6.

Seismul nu a fost îndeajuns de puternic pentru a declanşa un tsunami în această regiune din Oceanul Indian, a indicat serviciul indonezian de monitorizare a evenimentelor de tip tsunami. Indonezia – situată pe aşa-numitul „Cerc de foc al Pacificului”, o zonă cu o puternică activitate seismică – a fost afectată în trecut de cutremure şi tsunami soldate cu numeroase victime.

author avatar
Andreea Vlad
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger