AcasăDIVERSERușilor nu le mai place votca!

Rușilor nu le mai place votca!

O premieră: în primele șapte luni ale acestui an, rușii au cumpărat mai puțină votcă, preferând alte băuturi –în primul rând berea.

Studiind 130.000 de încasări de la două dintre cele mai populare lanțuri de băuturi alcoolice din Rusia, “Krasnoe&Beloe” și “Bristol”, analiștii au descoperit că berea a ocupat primul loc în clasamente, votca nereușind să ajungă nici măcar în top 50 al vânzărilor. O îndepărtare de stereotipurile din epoca sovietică sau din anii ’90 cu privire la alcoolismul rușilor, mari consumatori de băuturi tari. Astăzi, rușii beau mai puțin alcool decât germanii (e drept, cercetarea a fost realizată doar în marile orașe), iar apariția culturii pub-urilor a schimbat obiceiurile sociale, în special odată cu berea artizanală – din ce în ce mai la modă. Poate că nu este surprinzător, măștile medicale au devenit cel mai popular articol cumpărat pentru 2020, vânzându-se într-un ritm mai rapid decât toate băuturile alcoolice și non-alcoolice.

Cercetările au descoperit, de asemenea, că rușii au început să bea mai mult în timpul carantinei, iar mărimea încasării medii a magazinelor nu a scăzut semnificativ după relaxarea măsurilor Covid-19. La începutul anului, când blocarea tocmai începuse, un studiu realizat de Centrul de Cercetare a Comportamentului pentru Consumatori din Roskachestvo a arătat că rușii și-au schimbat semnificativ obiceiurile pentru a evita mai multe alimente și băuturi dăunătoare. Un sondaj realizat în perioada 21-22 aprilie a arătat că 45 la sută dintre ei au renunțat la băutură, iar 38 la sută au renunțat la dulciuri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
758 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai au luat saracii nu ca nu le place ci ca nu mai au mucheo dineros. Berea e mai ieftina iar domnul Putin nu mai majoreaza rubla.

  2. E normal, după un timp votka ți se pare apă plată. Au avansat la alcool dublu rafinat !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger