AcasăDIVERSERolls-Royce Boat Tail, noua versiune a celei mai scumpe mașini din...

Rolls-Royce Boat Tail, noua versiune a celei mai scumpe mașini din lume

Rolls-Royce a dezvăluit cel mai nou model Boat Tail, al doilea dintr-un trio de creații personalizate, considerate cele mai scumpe mașini noi pe care acest producător – sau oricare altul – le-a creat vreodată.

Prima versiunea a fost prezentată lumii în 2021 și, la vremea respectivă, cifrele sugerau un preț estimat între 25-28 de milioane de dolari. Unele rapoarte indică faptul că aceast ultim model ar fi atins pragul de 30 de milioane de dolari.

Noul Boat Tail a fost vedeta luxosului Concorso d’Eleganza Villa d’Este, eveniment desfășurat pe malul lacului Como, în Italia.

Rolls-Royce numește acest automobil „o capodoperă de rafinament, eleganță și atenție la detalii”. Designul mașinii a fost inspirat de modelul Phantom II Boat Tail al mărcii din 1932, care la rândul său se inspira din iahturile de curse de la începutul secolului al XX-lea.

Au fost folosite materiale excusiviste: aluminiu, lemn de mahon, vopsea acoperită cu un strat de cristal. Motorul este un V12 twin-turbo, de 6,75 litri.

Proprietarul noului exemplar este patronul unui muzeu de mașini clasice. Boat Tail va fi produs doar în 3 exemplare.

Fabricarea celui de-al treilea Boat Tail este în prezent în curs de desfășurare, deși este puțin probabil să vadă lumina zilei înainte de 2023.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
545 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doua le-am comandat la Tiraspol , una o fac cadou lui ” livia ” ( asa am mintit-o ca sa mai aman o luna-doua domiciu fortat in boscheti ) .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger