AcasăDIVERSERiscul lucrătorilor europeni: probleme de sănătate mintală

Riscul lucrătorilor europeni: probleme de sănătate mintală

Pentru mulți europeni, vacanța de vară este la orizont, însă o mare parte dintre ei se îndreaptă spre concedii cu un sentiment de neliniște și de slăbiciune neobișnuită.

Pandemia, războiul din Ucraina și acum criza costului vieții afectează moralul lucrătorilor europeni într-un mod fără precedent, potrivit unui nou studiu realizat de compania de servicii de bunăstare LifeWorks.

Mai mult de 500 de persoane au participat la un sondaj online în luna aprilie în Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda și Polonia. Aproape jumătate dintre aceștia au declarat că se simt mai sensibili la stres decât înainte de pandemie.

Iar o treime au declarat că sănătatea lor mintală are un impact negativ asupra productivității lor.

În general, 41% dintre cei chestionați au fost considerați ca având un risc ridicat de a avea în cele din urmă o tulburare de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia diagnosticate.

Proporția este de aproape trei ori mai mare decât cea constatată în sondajele efectuate în 2017-2019, înainte de pandemie.

„Această perioadă va fi remarcată în istorie, cred eu, pentru bulversarea neîncetată prin care trec populațiile.Am avut această pandemie, impactul economic al pandemiei, izolarea crescută, un sentiment de pierdere a controlului. Apoi a venit războiul din Ucraina”, a declarat pentru Euronews Next Paula Allen, liderul global de cercetare al LifeWorks.

Pe baza sondajului, care a analizat nivelurile de stres, anxietate, depresie și izolare printre alți factori, cel mai scăzut scor de sănătate mintală a fost găsit în Polonia (53,6), urmată de Spania (57,1), Franța (57,4), Italia (58,4), Germania (62,3) și Țările de Jos (67,9).

author avatar
Radu Jacotă Redactor
319 afisari

3 COMENTARII

  1. Cel putin lucratorii din Romania plecati aiurea prin Italia puteau sa constate ca din 1100 de euro castigati ca ”salariu” , la sfarsitul lunii dupa plata chiriei , utilitatilor, mancarii, hainelor ramanea cu 40-50 de euro. In Romania ramaneau cu 100 de euro la sfarsitul lunii dupa plata tuturor hangaralelor. Pai nu-s tampiti ”stranierii”?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger