Cauta

Revoluția datelor. Misiunea centrelor „Underwater”

Primul centru comercial de date submarin din SUA va fi instalat în apele Oceanului Pacific până la sfârșitul acestui an.

„Jules Verne Pod”, la o adâncime de 9 metri,cu 800 de servere, este programat să funcționeze în apropiere de Port Angeles, pe coasta de nord-vest a Statelor Unite, și ar putea revoluționa modul în care sunt gestionate datele și viteza internetului.

Centrele de date sunt folosite pentru a centraliza operațiunile comune de tehnologie a informației (IT) și sunt esențiale pentru desfășurarea vieții noastre de zi cu zi; Cloud, Google și Meta au toate centre de date pe care le folosesc pentru a-și administra produsele.

În prezent, aceste centre sunt construite pe terenuri, uneori în zone rurale, departe de marile zone populate.

Jules Verne Pod vine după un proiect guvernamental anterior realizat de compania  Subsea Cloud și va fi urmat de  Njord01 din Golful Mexic și de  Manannan din Marea Nordului.

Potrivit Euronews, un centru de date pe fundul mării este, de asemenea, planificat de compania chineză Highlander în largul orașului de coastă Sanya, pe insula Hainan.

Fezabilitatea stocării datelor subacvatice a fost dovedită de Microsoft în 2020.

În 2018, gigantul software a lansat „Project Natick”, conținând 855 de servere pe fundul mării în largul Orkney, un arhipelag de pe coasta de nord-est a Scoției.

Doi ani mai târziu, centrul a fost remontat pentru a se descoperi că doar opt servere erau căzute, în condițiile în care media pe uscat în același interval de timp ar fi fost de 64.

Internet mai rapid

Pe lângă reducerea costurilor și a amprentei ecologice, centrele de date subacvatice ar putea oferi, de asemenea, o conexiune mai rapidă la internet.

Subsea susține că latența – sau întârzierea datelor – poate fi redusă cu până la 98% cu ajutorul modulelor sale subacvatice.

Aproximativ 40% din populația lumii trăiește la mai puțin de 100 km de coastă, iar în marile centre urbane de coastă, precum Los Angeles, Shanghai și Istanbul, instalarea centrelor de date Subsea ar putea îmbunătăți considerabil modul în care oamenii își folosesc dispozitivele.

„Semnalele se deplasează cu 200 km/milisecundă, iar centrul de date se află în medie la o distanță de 400 km de un utilizator de internet, ceea ce înseamnă că o călătorie dus-întors durează 40 de milisecunde. Acest timp ar putea fi redus de până la 20 de ori, la 2 milisecunde, de către modulele Subsea”, susține fondatorul companiei, Maxie Reynolds.

Ultimele stiri

  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 4 iulie 2025 – Te vei bucura de compania celor care te iubesc
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version