AcasăDIVERSERenașterea Jaguarului. Mașina refăcută cu ajutorul gunoaielor din ocean

Renașterea Jaguarului. Mașina refăcută cu ajutorul gunoaielor din ocean

O companie britanică a folosit a folosit plase de pescuit și sticle de plastic reciclate în reconstrucția unei mașini clasice celebre: Jaguar XK120.

Electrificarea este un subiect cheie în orice discuție despre automobile în zilele noastre, însă se vorbește mult mai puțin despre durabilitatea producției acestora.

Acum,compania de restaurare Lunaz a dezvăluit ceea ce susține că este o premieră mondială pentru un Jaguar XK120 modernizat, un vehicul care a văzut lumina zilei pentru prima dată în 1952.

Procesul include covoare țesute din plase de pescuit din nailon recuperate, iar suportul materialului este reciclat din sticle din plastic aruncate. Motorul este unul electric.

Lunaz – și clientul care a comandat proiectul – s-au inspirat de la firme care deja recuperează deșeuri din mare și le folosesc în produse de înaltă calitate, inclusiv branduri de modă și producători de mobilă.

Interiorul a fost finisat cu un amestec de materiale textile, lemn tradițional și materiale reciclate, iar artizanii care au lucrat la mașină au folosit, pe cât posibil, piese originale vechi de 70 de ani.

Cu toate acestea, nu înseamnă că proprietarul va pierde micile atenții de care se bucură șoferii de vehicule mai moderne – de exemplu, a fost instalat un ecran discret cu Apple CarPlay pentru a opera aplicațiile de navigație și de streaming muzical alese de client.

Toate lucrările au fost efectuate la sediul Lunaz din Silverstone, aproape de legendarul circuit de Formula 1.  Automobilul a fost prezentat și predat noului său proprietar la Londra.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger