AcasăDIVERSERarități la Paris. Bascheți cu “pedigri”, de la Virgil Abloh la Travis...

Rarități la Paris. Bascheți cu “pedigri”, de la Virgil Abloh la Travis Scott

Peste 200 de perechi de bascheți în ediție limitată sunt scoase la licitație în capitala Franței, de la un model semnat de mână de fostul designer Virgil Abloh, la unul purtat de Michael Jordan în 1989 și o creație a celebrului rapper Travis Scott.

Lotul emblematic al acestei colecții, estimat între 12.000 și 25.000 de euro, se află în centrul showroom-ului casei de licitații Millon din Paris: „Jordan 1 High Off-White, semnat de Virgil Abloh, celebrul și regretatul designer al Offwhite și Louis Vuitton.

Câțiva pași mai departe, o altă colaborare, de data aceasta cu rapperul Travis Scott, atrage atenția. „A fost primul care a introdus +swhoosh+ (logo-ul Nike) în sens invers”, a explicat expertul Nicolas Kerkeny. Această fantezie, la care se adaugă notorietatea artistului, face ca prețul să urce până la 1.650 de euro

În altă parte, pe rafturi, o pereche de pantofi în stil „Sashiko”, o tehnică ancestrală japoneză de broderie asemănătoare cu „patchwork-ul”, se află alături de modele Nike cu ștampilă Dior, Gaultier sau Yeezy, linia excentricului  Kanye West.

Jucătorul de baschet Michael Jordan este, de asemenea, bine reprezentat. Modelele (replici) cu care a câștigat campionatul NBA în 1991 și 1996 sunt oferite la 950 de euro fiecare.

Vor fi oferite în total 207 perechi, „pentru toate buzunarele și toate mărimile”. Dacă Jordan Highs semnate manual de Virgil Abloh sunt estimate la peste 10.000 de euro, licitarea pentru cel mai ieftin lot va începe de la 160 de euro.

“Această colecție, lansată în 2006, nu se mai găsește în magazinele tradiționale. Există o pasiunie a publicului pentru astfel de rarități datorită mărcilor și celebrității ambasadorilor acestora, vorbim de un fenomen al rarității. Un simplu articol de garderobă este transformat într-un obiect râvnit de toată lumea”, subliniază licitatorul Alexandre Millon.

author avatar
Radu Jacotă Redactor