AcasăDIVERSERange Rover-urile devin un magnet pentru hoți. Prețurile se prăbușesc din cauza...

Range Rover-urile devin un magnet pentru hoți. Prețurile se prăbușesc din cauza costurilor asigurării

În Marea Britanie, șase dintre cele 10 modele de mașini cele mai furate până în martie 2023 au fost Range Rover

Tim Coen, un investitor imobiliar, a fost un fan al modelului Range Rover Sport, dar a decis să schimbe SUV-ul care consumă multă benzină cu un Porsche electric. A existat însă o piedică.

O serie de furturi de Range Rover în Marea Britanie a făcut ca primele de asigurare să crească vertiginos, potrivit Bloomberg. Coen  a aflat că furnizorul său de asigurări nu va reasigura Range Rover-ul. A căutat online și cea mai ieftină ofertă pe care a găsit-o a fost de 48.000 de lire sterline (60.100 de dolari).

Costul exorbitant a făcut ca valoarea de revânzare a SUV-ului să scadă. Antreprenorul din Leeds, care conduce firma de investiții North Property Group, a plătit 103.000 de lire sterline pentru Sport SVR în urmă cu doi ani. În urmă cu trei luni, a verificat online valoarea acestuia: 75.000 de lire sterline. Acum, ar ajunge doar la aproximativ 45.000.

Coen a mai avut un Range Rover – furat la Londra în 2020. Nu îi  mai convine să-și vândă actuala  mașină: ar trebui să scoată din buzunar încă 25.000 de lire sterline pentru a achita finanțarea, din cauza scăderii valorii.

Nu este singurul care a văzut valoarea vehiculului său mergând în marșarier. Prețul mediu al unui Range Rover second-hand a scăzut cu 9,3% din luna mai până la 35.224 de lire sterline, față de scăderi de 5,7% pentru toate SUV-urile de lux și de 2,8% pentru toate mașinile, arată datele site-ului Auto Trader.

Costul mediu pentru asigurarea unui Range Rover a crescut de peste două ori, ajungând la 3.270 de lire sterline până în octombrie. În aceeași perioadă, asigurările auto în general au crescut cu 57%.

Modelele Range Rover au devenit un magnet pentru infractori, datorită valorii lor și tehnologiei keyless.Piesele în sine sunt, de asemenea, valoroase.

În Marea Britanie, șase dintre cele 10 modele de mașini cele mai furate până în martie 2023 au fost Range Rover, potrivit Driver and Vehicle Licensing Agency. Range Rover Velar a fost modelul cel mai vizat.

Compania a cheltuit 10 milioane de lire sterline în actualizări de securitate pentru 65.000 de vehicule Range Rover și Range Rover Sport fabricate între 2018 și 2022.

De asemenea, colaborează mai îndeaproape cu polițiștii pentru a-i ajuta să identifice tehnologiile folosite pentru a fura mașini, care ar putea fi folosite ca probe.

Cu toate acestea, furturile continuă. Într-o noapte de duminică, luna trecută, Nigel Pocklington, directorul executiv al Good Energy Group, dormea adânc în locuința sa din Clapham, în sud-vestul Londrei, când a fost trezit de un apel telefonic. Era compania care se ocupa de dispozitivul de urmărire a Range Rover-ului său. Întreba dacă mașina este încă parcată. Nu era.

Înregistrările video de la o cameră amplasată în fața casei lui Pocklington au arătat că hoții au reușit să deschidă Velar-ul din 2019 în doar câteva secunde.

Din fericire, poliția a reușit să găsească mașina în 10 minute, datorită tracker-ului, și aceasta a fost returnată. Dar au existat pagube la bara de protecție și la blocarea volanului în valoare de 3.000 de lire sterline.

author avatar
Radu Jacotă Redactor