AcasăDIVERSERămășițele Germaniei de Est, la 30 de ani de la sfârșitul ei

Rămășițele Germaniei de Est, la 30 de ani de la sfârșitul ei

Al Jazeera prezintă o serie de fotografii ale fostei lumi comuniste – întreprinderi și companii care nu au supraviețuit tranziției bruște la capitalism.

Ruinele unei uzine energetice din Eisenach. Marca puternică a Germaniei de Vest a fost introdusă în Germania de Est la 1 iulie 1990 – cu puțin peste trei luni înainte de reunificarea de  la 3 octombrie. Companiile ineficiente s-au luptat în zadar să concureze într-o economie de piață, în timp ce cererea de produse din est a scăzut și a depășit facilitățile care  au fost închise definitiv.

Wolfgang Hofmann stă lângă mașina lui Wartburg construită în 1974. Printre victimele tranziției s-au numărat și “automobilele poporului” Wartbug și Trabant. Uzina Wartburg din Eisenach s-a închis în 1991. Astăzi, în oraș funcționează o fabrică Opel.

Hotelul „Fuerstenhof”, abandonat și distrus, este văzut în estul Germaniei. Aici, Adolf Hitler a ținut un discurs în 1932. Hotelul a fost închis în 1996.

În localitatea Eckardts se mai găsesc relicvele unei cooperative agricole uriașe. Mulți fermieri au părăsit Germania de Est în primii ani de după reunificare, căutând oportunități mai bune în Occident.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
236 afisari

1 COMENTARIU

  1. na, ca la noi o fi altfel……. ha!ha!
    asta au vrut unii asta avem..! Am ajuns o piata de desfacere se pare……………….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger