AcasăDIVERSEPuștanii K-Pop, noii activiști anti-Trump

Puștanii K-Pop, noii activiști anti-Trump

Sărbătorită pe rețelele de socializare pentru sabotarea campaniei președintelui american la Tulsa, comunitatea K-Pop este politizată și se afirmă din ce în ce mai mult ca activistă, departe de imaginea inocentă a acestei muzici pornită din Coreea de Sud, cucerind adolescenții din întreaga lume.

#rallyfail (întâlnirea eșuată), #crowdfail (mulțimea absentă): sunt sute de mesaje pe Tik Tok ce arată ca o operațiune concertată pentru a slăbi întâlnirile de campanie a lui Donald Trump din Oklahoma, ceea ce s-a și întâmplat. Cu câteva zile înainte de eveniment, directorul de campanie al șefului statului, Brad Parscale, a anunțat că peste un milion de oameni au solicitat bilete, prevăzând un triumf, dar în cele din urmă s-au numărat doar 15.000 de susținători.

Mulțimea promisă s-a evaporat datorită unei farse puse la cale de adepții K-Pop, anunțând pe internet înscrieri uriașe pentru miting, dar fără a avea de gând să participe propriu-zis, umflând astfel cifrele și statisticile.  „Am rezervat două bilete, dar a trebuit să ies la pescuit”, a postat Chris pe TikTok. „Îmi pare rău,am fost într-adevăr nevoit să-mi sortez cuburile de gheață după mărime”, a râs Matthew Kalik. „Mi-a luat toată ziua”. Dacă nici echipa de campanie și nici Donald Trump nu au menționat textual TikTok sau K-Pop după această păcăleală, aliaților lui Joe Biden le-a venit apa la moară. T

ânăra deputată democrată socialistă Alexandria Ocasio-Cortez a adus un omagiu mișcării: ” Tocmai ai primit MOVED de adolescenții TikTok. Aliați K-Pop, recunoaștem și apreciem contribuția dvs. în lupta pentru justiție”. O politiciană de 30 de ani care se află în ascensiunea stângii americane. Construit pe grupuri de tineri coreeni inspirați de „trupe de băieți”, mișcarea muzicală s-a definit ca opusul oricărei forme de angajamente politic, comentează BfmTV, însă s-a sucit odată cu moartea lui G. Floyd. “Armata” K-Pop și-a afișat solidaritatea cu mișcarea Black Lives Matter (trupa BTS le-au donat un milion de dolari, iar ulterior o altă mișcare asociată numită One in An ARMY a strâns aceeași sumă),  este susținută deschis de afro-americanii din SUA și de grupările LGBT.

author avatar
Radu Jacotă Redactor