AcasăDIVERSEProtecția copiilor: Marea Britanie pregătește represiunea împotriva Big Tech

Protecția copiilor: Marea Britanie pregătește represiunea împotriva Big Tech

Platformele de social media și motoarele de căutare riscă amenzi de miliarde de lire sterline dacă nu reprimă abuzul asupra copiilor și frauda pe internet, conform noii legislații care urmează să fie introduse de guvernul Regatului Unit.

Firmele de tehnologie ar trebui să introducă „sisteme și procese” pentru a preveni postarea de reclame frauduloase pe site-urile lor, potrivit The Daily Telegraph.

Ar putea fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri globală de la autoritatea de reglementare Ofcom dacă nu se conformează acestor politici.

De asemenea, directorii acestor companii ar putea risca doi ani de închisoare dacă Ofcom nu primește informațiile de care are nevoie pentru a efectua investigații.

Planurile urmează să fie  prezentate în câteva săptămâni, ca parte a proiectului de lege Duty of Care întocmit de  guvernul de la Londra.

În cadrul acestui proiect, vor fi introduse o serie de „noi infracțiuni online, inclusiv postarea de mesaje care transmit o amenințare de vătămare gravă sau publicarea de informații greșite care ar putea provoca vătămări emoționale, psihologice sau fizice”.

Cu toate acestea, Duty of Care este de așteptat să fie criticat de parlamentari și militanți pentru că nu a mers suficient de departe.

„Această abordare sugerată ar duce la o situație perversă în care șefii din tehnologie ar putea continua să pună copiii în pericol de îngrijire, fără teama de consecințe personale. Directorii ar putea fi răspunzători penal doar dacă nu cooperează cu întrebările autorităților de reglementare”, a subliniat Andy Burrows, reponsabil pentru politicile online la National Society for the Prevention of Cruelty to Children(NSPCC).

author avatar
Radu Jacotă Redactor
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger