AcasăDIVERSEPortofelul Facebook e gata să primească criptomonede

Portofelul Facebook e gata să primească criptomonede

Facebook va  lansa un portofel digital care să permită utilizatorilor rețelei sociale să stocheze criptomonede, fără să aștepte crearea Diem – propria sa  „stablecoin”.

Numit “Novi”, acest portofel digital era prevăzut să fie introdus în același timp cu Diem, dar mediul de reglementare pentru această criptomonedă „nu este încă clar”, a declarat David Marcus, responsabil cu proiectele criptografice de pe Facebook.

Proiectul Diem include în special grupul francez Iliad (compania mamă a operatorului Free), gigantul suedez de streaming muzical Spotify și grupul american Uber.

Marcus a menționat că echipele Facebook „sunt foarte angajate” în lansarea Novi în acest an.

„Portofoliul Novi este gata. Suntem în momentul în care suntem gata să-l lansăm pe piață după ce am achiziționat licențele necesare pentru a opera în Statele Unite și în alte țări”.

David Marcus nu a indicat dacă portofelul digital Novi va fi capabil să dețină alte criptomonede. Dar tot el a susținut că Facebook va respinge tranzacțiile în Bitcoin, motivând un grad de volatilitate nepotrivit pentru plăți.

În 2019, Facebook și-a etalat ambiția în criptomonede, anunțând proiectul unei monede indexate în dolar, „Libra”, care a stârnit proteste din partea autorităților de reglementare. În 2020, rețeaua socială și-a revizuit strategia. Libra fusese redenumită Diem, iar proiectul portofoliului Calibra devenise Novi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger