AcasăDIVERSEPorsche și Lamborghini pierdute pe mare: gaură de milioane de dolari în...

Porsche și Lamborghini pierdute pe mare: gaură de milioane de dolari în visteria Volkswagen

Nava de marfă care săptămâna trecută a luat foc în Oceanul Atlantic, în timp ce transporta circa 4.000 de autoturisme produse de grupul Volkswagen, ar putea să coste producătorul auto german cel puţin 155 de milioane de dolari, potrivit firmei de  consultanță Rusell.

Din valoarea totală de aproximativ 438 de milioane de dolari a bunurilor la bordul Felicity Ace – cargobotul a luat foc în largul coastei Insulelor Azore – Russell Group a estimat  că aproximativ 401 milioane de dolari erau automobile: Porsche, Lamborghini, Audi și VW, care urmau să ajungă în SUA.

Evaluarea făcută de firma de consultanță  pleacă de la premiza că toate vehiculele aflate la bordul navei Felicity Ace au fost pierdute, a precizat un purtător de cuvânt. Russel estimează că celelalte companii auto care aveau şi ele automobile la bordul navei au pierdut vehicule cu o valoare totală de aproximativ 246 milioane de dolari.

Firma Mitsui OSK Lines Ltd, operatorul Felicity Ace, a informat că nu există scurgeri de petrol iar nava este în continuare stabilă.

BMW și Mercedes-Benz au precizat că niciunul dintre automobilele lor nu se află la bordul cargobotului.

Felicity Ace are o lungime de aproape 200 metri lungime şi se îndrepta dinspre portul Emden, Germania, spre portul Davisville, în statul american Rhode Island, când în data de 16 februarie a izbucnit un incendiu pe una dintre punţile pentru maşini.

Două remorchere cu echipamente pentru stingerea incendiilor au ajuns luni în apropierea navei. Ulterior, căpitanul Joao Cabecas, responsabil cu acțiunile de salvare în cel mai apropiat port din Insula Faial, a declarat că “incediul a fost stins în ultimele ore”. Felicity Ace va fi remorcată fie în Europa, fie în Bahamas.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
353 afisari

2 COMENTARII

  1. Au asigurare . Nu se pierde nimic. Sunt asigurati inclusiv ptr erorile celor din echipaj.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger