AcasăDIVERSEPoliţiştii s-au făcut de râs: au descins într-o galerie pentru că au...

Poliţiştii s-au făcut de râs: au descins într-o galerie pentru că au confundat o operă de artă cu un mort (VIDEO)

Poliţiştii s-au făcut de râs: au descis într-o galerie pentru că au confundat o operă de artă cu un mort. ursa foto: captură YouTube

Lucrarea, „Kristina”, a artistului american Mark Jenkins, reprezintă o femeie îmbrăcată casual, care stă pe un scaun și are capul căzut pe o masă.

Fix această operă de artă i-a indus în eroare pe poliţiştii din Londra, care au crezut că au de-a face cu un mort sau cu o persoană căreia i s-a făcut rău.

Au intrat cu forţa

Poliștii au intrat cu forța într-o galerie de artă din Londra, deținută de fostul agent al lui Banksy, presupunând în mod eronat că o sculptură hiperrealistă era o persoană în stare critică sau chiar decedată.

La acel moment, ușile galeriei erau încuiate. În doar 20 de minute de la apel, „ofițerii de poliție au forțat intrarea și au descoperit că persoana este de fapt un manechin”, a transmis ulterior un purtător de cuvânt al poliției.

Desigur, înăuntru, oamenii legii şi-au dat seama că încercaseră să salveze o sculptură.

Lucrarea nu este de vânzare deocamdată, dar dacă galeria ar dori să o vândă la un moment dat, ar avea prețul de pornire de 18.000 de lire sterline, adică în jur de 22.000 de euro.

author avatar
Andrei Ștefan