AcasăDIVERSEPolitică și turism. Cine câștigă din războiul împotriva navelor de croazieră?

Politică și turism. Cine câștigă din războiul împotriva navelor de croazieră?

Cu apele sale turcoaz, insula Key West, în sudul îndepărtat al Floridei, invită mai mult la plimbări decât la bătălii legale. Cu toate acestea, în ultimii ani, marile nave de croazieră au semănat discordie acolo.

Aceste nave uriașe aduc mii de turiști în fiecare zi în acest orășel de 26.000 de locuitori.

Multe afaceri locale depind de prezența lor, dar mulți rezidenți spun că s-au săturat de aceste sosiri, precum Arlo Haskell, co-fondatorul asociației Safer Cleaner Ships.

În 2020, asociația sa a înaintat trei referendumuri locale: unul pentru limitarea dimensiunii ambarcațiunilor, altul pentru ca acestea să nu poată debarca mai mult de 1.500 de oameni pe zi și un ultim pentru a da preferință navelor mai ecologice.

Cele trei propuneri au fost aprobate de 60 până la 80% dintre alegători și ratificate de primărie, o victorie pentru Haskell. Sau așa credea el.

În iunie 2021, guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a semnat o legislație de suspendare a măsurii. Textul afirma că alegătorii nu se pot amesteca în chestiunile de comerț maritim.

Cu puțin timp înainte, relata ziarul Miami Herald, companii aparținând proprietarului Pier B din Key West (unul dintre principalii beneficiari ai sosirii croazierelor) donaseră aproape un milion de dolari Friends of Ron DeSantis, un grup creat pentru a strânge fonduri pentru guvernator, al cărui nume circulă pentru alegerile prezidențiale din 2024.

În timpul pandemiei, suspendarea croazierelor nu a prăbușit, de fapt, finanțele locale. Dimpotrivă, în 2021, orașul a obținut cu 25% mai multe taxe pe vânzări decât în ​​2019.

Hotelurile  par să fi beneficiat de faptul că Florida a promovat deschiderea afacerilor în plină perioadă de Covid-19, când alte state din țară au impus restricții severe.

În urma presiunilor Safer Cleaner Ships, municipalitatea a aprobat luna trecută închiderea a două docuri publice din Key West pentru navele de croazieră. Acum, aceste nave pot acosta doar pe singurul dig privat al orașului.

Vești bune pentru mulți, dar o lovitură pentru unele afaceri, deoarece turiștii de croazieră reprezintă o sursă importantă de venit pentru magazinele și restaurantele din Key West.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
469 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger