AcasăDIVERSEPlanul SUA privind clima, "foarte periculos pentru Europa"

Planul SUA privind clima, „foarte periculos pentru Europa”

Colosalul plan american de accelerare a tranziției către energia verde este „foarte periculos pentru Europa”, a avertizat miercuri președintele executiv al Airbus, făcând apel la Bătrânul Continent să depășească actualele „jumătăți de măsură”.

„Inflation Reduction Act” (IRA), strategia președintelui Joe Biden, prevede investiții în valoare de 370 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva schimbărilor climatice: baterii pentru mașini electrice, panouri solare, dar și combustibil sustenabil pentru aviație, de origine non-fosilă.

„IRA este un pachet care, din punctul de vedere al aviației, este foarte pozitiv, dar din punctul de vedere al industriei europene este foarte negativ”, a rezumat pe France Inter Guillaume Faury, șeful constructorului european de avioane, care are fabrici pe ambele maluri ale Atlanticului.

„Este foarte pozitiv din punctul de vedere al aviației, deoarece subvenționează foarte puternic tranziția la combustibili și vedem cât de repede se adaptează industria la ceea ce fac SUA și vedem că se fac multe investiții acolo, vom putea cumpăra combustibili decarbonizați la prețuri foarte competitive”.

Pe de altă parte, „atrage investiții în Statele Unite, deci este defavorabil industriei europene”, a continuat Faury. „În calitate de european, cred că IRA este foarte periculoasă pentru Europa, iar Europei îi este foarte greu să reacționeze”.

„Europa a ales metode care sunt mai coercitive cu taxe, bariere, pentru a încerca să-și transforme industria și, într-adevăr, este mult mai interesant să mergi acolo unde există ajutor decât acolo unde există probleme. Și astfel, Statele Unite destabilizează jocul”, a subliniat șeful Airbus.

„Europenii trebuie să se inspire din sistemul american, dar pentru moment, au fost puse în aplicare doar jumătăți de măsură, iar eu sunt îngrijorat de capacitatea sau de incapacitatea Europei de a acționa la fel de rapid și de puternic”.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
970 afisari

24 COMENTARII

  1. ”strategia președintelui Joe Biden” Mosul de 80 de ani s-a tampit si viseaza baterii, panouri, etc. Voi observati ca astia de urasc societatea de pana in 2020 ori sunt tot felul de bosorogi tampiti ori tineri tembeli si pop onari gen Harari. Dezaxatii ne urasc ptr ca nu si-au gasit loc intre oamenii normali.

          • Ratificare Kyoto Protocol.
            ”The US signed the document in 1998, but Congress failed to ratify the agreement, which meant the US never officially signed on to the pact. Despite its shortcomings, the Kyoto Protocol did lay the groundwork for the Paris Agreement, which many find to be more inclusive and potentiallThe US signed the document in 1998, but Congress failed to ratify the agreement, which meant the US never officially signed on to the pact. Despite its shortcomings, the Kyoto Protocol did lay the groundwork for the Paris Agreement, which many find to be more inclusive and potentially more effectivey more effective.”
            Asa ca m u i e USA, multa m u i e si sloboz .

          • „floci de aur ???
            ha ha ha
            numele arată un ditamai dobitok…
            lucrez la mă-ta, tocmai îi trăgeam o mue…

    • ”Planul SUA privind clima” Daaaa? Pai USA nu a semnat protocolul de la Kyoto privind reducerea poluarii. Au uiat asta?

  2. Sa faca in america planul lor de distrugere economica mai degraba sa l ia si pe soross ca asta invatarte in europa vorbele de peste ocean. Asia cel mai mare poluator nu vor asa aberatii ca salvarea climei e in primul rand protejarea padurilor si noi aici in europa avem drujba intetnationala austriaca care ne tine pe noi out schengen cand ei sunt criminalii climei europene!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger