AcasăDIVERSEPetrodolari și artă digitală: prima expoziție NFT în Arabia Saudită

Petrodolari și artă digitală: prima expoziție NFT în Arabia Saudită

Evenimentul, organizat de Comisia de Arte Vizuale a Ministerului Culturii și casa de licitații Sotheby’s, se va desfășura în perioada 25-27 februarie în cartierul Jax din Riad.

Programul include o expoziție de lucrări semnate de cei mai în vogă artiști din lumea digitalului.

Printre ei se numără creatorul anonim Pak, al cărui proiect NFT The Merge s-a vândut cu 91,8 milioane de dolari pe Nifty Gateway în decembrie;  Michah Dowbak, cunoscut și sub numele de Mad Dog Jones, a cărui creație cyberpunk Replicator s-a vândut la Philips pentru 4,1 milioane de dolari, și Erick Calderon, sau Snowfro, cu opere deja expuse la noul muzeu NFT din Seattle.

Ahaad Al Amoudi, un artist saudit care s-a aventurat în NFT prin Galeria Bawa din Kuweit în aprilie 2021, participă și el.

O serie de experți în NFT și tehnologia blockchain vor vorbi, printre aceștia se numără Anne Spalter, o artistă americană care lucrează cu media digitală și care a dezvoltat, de asemenea, programele de arte plastice digitale la Universitatea Brown și la Scoala de Design din Rhode Island.

De asemenea, este programat să vorbească Micol, fondatorul Vertical CryptoArt, care oferă, printre multe servicii, consultanță NFT și consultanță curatorială. Cel mai recent, compania a prezentat o expoziție pop-up de două zile cu 18 artiști la Frieze Los Angeles.

Expoziția va aborda subiecte ample din arta digitală, inclusiv o examinare a ecosistemului NFT în evoluție și mișcările artistice din cadrul acestuia, precum și obiceiurile și tendințele de cumpărare specifice Arabiei Saudite.

În ciuda raportărilor tot mai mari de proiecte frauduloase în spațiul cripto-artei, interesul pentru arta digitală și NFT  nu scade în Orientul Mijlociu.

În Emiratele Arabe Unite, de exemplu, expozițiile de artă NFT  continuă să fie afișate, iar Art Dubai a inaugurat o secțiune dedicate digitalului la programul viitor, în martie.

Interesul  Sotheby’s  a crescut după ce o delegație a casei de licitații a vizitat Riad pentru deschiderea Bienalei Diriyah în decembrie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor